Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, vizită în Israel. Premierul se întâlnește cu Benjamin Netanyahu și cu președintele Isaac Herzog

Marcel Ciolacu, vizită în Israel. Premierul se întâlnește cu Benjamin Netanyahu și cu președintele Isaac Herzog

BeFunky-collage - 2024-09-05T094250.468
Marcel Ciolacu și premierul israelian Benjamin Netanyahu / foto: gov.ro
de R.M.    |    05 Sep 2024   •   09:59

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se află astăzi, 5 septembrie 2024, într-o vizită de lucru în Statul Israel, însoțit de o delegație guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu,  ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, și deputatul Silviu Vexler. 

Premierul Marcel Ciolacu va avea cu acest prilej întrevederi cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, precum și cu ministrul pentru Afaceri Strategice al Statului Israel, Ron Dermer.

Agenda vizitei include, de asemenea, o întrevedere tête-à-tête a premierului Marcel Ciolacu cu președintele Statului Israel, Isaac Herzog, după care este programată o întrevedere în plen a delegației guvernamentale române cu oficiali ai statului israelian.

La rândul lor, miniștrii care îl însoțesc pe premierul Marcel Ciolacu vor avea întrevederi bilaterale cu omologii lor israelieni, respectiv, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yisrael Katz, și ministrul israelian al Economiei și Industriei, Nir Barkat.

Este cea de a doua vizită efectuată de premierul Marcel Ciolacu în Israel, de la declanșarea războiului din Gaza, după cea de la mijlocul lunii octombrie 2023.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close