Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, prima reacţie în scandalul de corupţie în care e implicat Dumitru Buzatu: ”Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid”

Marcel Ciolacu, prima reacţie în scandalul de corupţie în care e implicat Dumitru Buzatu: ”Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid”

Preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, admite că punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită afectează partidul.

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Silvia Preda    |    23 Sep 2023   •   11:19

''Împreună cu colegii mei am luat trei decizii, respectiv excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD, numirea ca și președinte interimar a organizației PSD Vaslui a vicepreședintelui Dragoș Benea.

Am luat act de demisia din secretar de stat a domnului Buzatu Tudor și am propus colegilor mei suspendarea membrului din PSD a doamnei Crețu Corina (n.r. - Gabriela Crețu). 

Nu ne aşteptam la acest lucru. (...) Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid.

Dar cred că decizia partidului şi reacţia partidului şi a colegilor mei, şi a mea personală, a fost cea corectă. (...) Toate deciziile au fost luate în unanimitate de vot", a spus sâmbătă premierul Marcel Ciolacu.

"Mă bucură că instituţiile statului funcţionează total independent. Sunt una dintre persoanele care niciodată nu a comentat decizia unui magistrat, mai ales în acest caz în care este cât se poate de evident'', a mai spus liderul PSD.

Citeşte şi: Dumitru Buzatu, reţinut de DNA pentru luare de mită, a fost exclus din PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi.

Dumitru Buzatu (PSD), a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

După declarațiile premierului Marcel Ciolacu și deciziile luate de PSD, Corina Crețu a reacționat.

”În legătură cu măsurile anunțate azi-dimineața în direct ca urmare a Biroului Executiv al PSD, informații preluate de către mijloacele de informare în masă, doresc să fac următoarea precizare:

Soția dlui Dumitru Buzatu se numește Gabriela Crețu, nu Corina Crețu, așa cum s-a spus în Declarația din fața sediului PSD, preluată apoi de presă.

Doresc să vă asigur în continuare despre angajamentul meu de a susține interesele românilor în Parlamentul European, așa cum am procedat constant în ultimii ani, atât ca Membru al Parlamentului Europei, cât și in calitate de Comisar European.

În numele adevărului, sper că se vor face precizările necesare, atât de către cei care au lansat numele meu într-un caz cu care nu am nici cea mai mică legătură, cât și de către cei care au preluat această știre”, a transmis Corina Crețu într-o postare pe Facebook.

In legătura cu măsurile anuntate azi-dimineața in direct ca urmare a Biroului Executiv al PSD, informații preluate de...

Publicată de Corina Creţu pe Sâmbătă, 23 septembrie 2023

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close