Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre Sorin Cîmpeanu: "A greşit când a demisionat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi"

Marcel Ciolacu, despre Sorin Cîmpeanu: "A greşit când a demisionat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi"

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 20:50 06 Oct 2022 Modificat la 20:52 06 Oct 2022
Marcel Ciolacu PSD demisie Sorin C?mpeanu
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3 CNN

Sorin Cîmpeanu a anunţat că şi-a dat demisia din funcția de ministru al Educaţiei, după scandalul izbucnit în ultimele zile în care a fost acuzat de plagiat.

"Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului național de învățământ", a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Întrebat despre acest demers, Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, a spus: 

"Domnul Cîmpeanu a greșit când a demisionat. Trebuia să-și ducă mandatul până la capăt, să stea să își finalizeze proiectul. Nu am înțeles exact ce a plagiat, ce nu a plagiat.

Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi (…) A fost un asediu împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu pentru că și-a asumat un mare proiect.

Cert este că educația din România nu mai poate continua așa, nu avem nicio universitate în top 500, nu avem multe și când îți asumi un proiect așa de mare, atunci îl duci până la capăt. A fost o greșeală demisia lui”, a spus Marcel Ciolacu, la DCNews.ro

Legea Educației, amânată din nou de Guvern | Modificările propuse pentru elevi

Cea mai controversată măsură este examenul de admitere în colegii. Mulţi contestă ideea si spun că asta ar încuraja meditațiile cu profesori din interiorul acelor unități de învăţământ.

Conform proiectului, Bacalaureatul va fi complet diferit începând cu 2027. Va fi compus din două probe scrise obligatorii, pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările. O probă va fi la limba și literatura română, si cu subiecte de gramatică. Iar cunoștințele de matematică, științe reale, istorie, geografie şi științe socio-umane vor fi testate printr-o probă unică.

Elevii din clasa pregătitoare nu vor mai primi calificative, conform proiectului. Iar notele de la Sport sau Muzică vor dispărea complet, indiferent de anul de studiu. La aceste materii, elevii vor vedea doar dacă au fost admişi sau respinşi.

Va apărea şi portofoliul elevului, care va include rezultatele din catalogul electronic din toţi anii de şcoală, dar şi rezultatele evaluărilor din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a.

Dirigintele şi consilierul şcolar vor face o recomandare de orientare şcolară obligatorie pentru fiecare elev, la finalul clasei a 8-a, pe baza Portofoliului. Nici această măsură n-a fost primită prea bine în spaţiul public.

În cazul învățământului superior, cea mai controversată măsură rămâne desființarea Consiliului care se ocupa de verificarea plagiatelor. Menținerea rectorilor în funcție pe viață este o altă problemă semnalată de societatea civilă.

×
x close