Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu nu îl va demite pe Sorin Grindeanu. Vicepreședintele PNL Cozma ceruse ca Grindeanu să prezinte scuze

Marcel Ciolacu nu îl va demite pe Sorin Grindeanu. Vicepreședintele PNL Cozma ceruse ca Grindeanu să prezinte scuze

sorin grindeanu facebook
Sorin Grindeanu i-a numit pe liderii PNL ”brokeri de putere”. Sursa foto: Sorin Grindeanu/Facebook
de A.D.    |    29 Aug 2024   •   15:46

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că nu are niciun motiv să-l demită din funcţie pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţinând că acesta a reuşit, în trei ani, să deblocheze mai multe proiecte de infrastructură, cât nu au reuşit toţi predecesorii săi.

Ciolacu a fost întrebat dacă-l va demite pe ministrul Transporturilor din funcţie aşa cum a solicitat deputatul PNL Adrian Cozma, care a cerut şi scuze publice din partea PSD pentru "jignirile" pe care Sorin Grindeanu le-a adus liberalilor în discursul său de la Congresul partidulu

"Demisia, nu ştiu de unde, poate din Parlament a domnului Cozma, când la Satu Mare a făcut alianţă electorală cu AUR. Ştiţi că PNL a avut la Satu Mare alianţă politică şi electorală cu formaţiunea AUR. Am crezut că e o înţelegere de partid, nu m-am băgat în problemele lor. Să-l schimb pe domnul Grindeanu din funcţia de ministru că a zis nu ştiu ce. Domnul Grindeanu câte a deblocat în cei trei ani şi, îmi pare rău de toţi cei care au fost înaintea domnului Grindeanu, nu îmi aduc aminte ca vreodată în zona de infrastructură să fi fost atâtea proiecte deblocate", a afirmat premierul, citat de Agerpres.

El a subliniat că, în prezent, sunt în lucru 800 de kilometri de autostradă şi drum expres. "Şi, după cum vedeţi, nu e singura zonă în care domnul Grindeanu s-a implicat. Vedem că acum suntem la metrou. Ceea ce e foarte important, transport verde", a completat Ciolacu, care a vizitat cu Grindeanu stadiul lucrărilor la Magistrala de metrou M6 din Capitală.

La rândul său, Grindeanu a declarat că la Congresul PSD a încercat să transmită un mesaj legat de o anumită poziţie a liberalilor pe care o consideră "neloială".

"Eu am spus la Congres, dacă vreţi, legat de altceva, de o anumită poziţie pe care eu am considerat-o a fi neloială, aceea pe care unii încearcă să o adopte, de brokeri politici, care încearcă să vină să ne spună: domne', ştiţi, dacă nu suntem cuminţi, facem alianţă cu ceilalţi, cu USR-ul sau cu AUR, aşa cum acum vreo trei ani când s-au supărat pe ceilalţi au zis că fac... Asta este ceea ce deranjează, această poziţie de brokeri, efectiv, politici şi poate electoratul, în înţelepciunea sa, în această toamnă va sancţiona această poziţie, să zicem, cam cum bate vântul a colegilor de guvernare", a explicat Sorin Grindeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Marcel Ciolacu PSD PNL
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close