Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu a discutat cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru muncă

Marcel Ciolacu a discutat cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru muncă

Premierul Marcel Ciolacu a avut discuții cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru muncă, despre noua lege a pensiilor și despre aplicarea directivei privind salariul minim european.

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2024   •   18:35

"Am discutat cu Comisarul European pentru Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, despre stadiul reformelor în domeniul social incluse în PNRR, noua lege a pensiilor așteptată de români și aplicarea directivei privind salariul minim european.

Candidatul social-democraților europeni (PES) pentru șefia Comisiei Europene, Nicolas Schmit este un prieten al României și autorul multor măsuri europene de sprijin pentru țara noastră.

Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE", a transmis Marcel Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Am discutat cu Comisarul European pentru Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, despre stadiul reformelor în...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 16 mai 2024

Mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie

"Da, începe mecanismul. Nu putem rămâne, e un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, patronate şi sindicate şi Guvernul hotărăşte cu cât se măreşte şi cum, în funcţie de anumiţi parametri.

Cred că trebuie să fie ceva predictibil şi un mecanism foarte clar, mai ales că acum va fi un mecanism la nivel european", a explicat, recent, Marcel Ciolacu.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Nicolas Schmit PNRR
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close