Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, nemulțumit de miniștrii Energiei: „Când a fost nevoie să avem o viziune clară de dezvoltare nu ne-a dus capul”

Marcel Ciolacu, nemulțumit de miniștrii Energiei: „Când a fost nevoie să avem o viziune clară de dezvoltare nu ne-a dus capul”

marcel ciolacu
Premirul Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook/ Guvernul României
de Mia Lungu    |    16 Iul 2024   •   11:46

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți, despre prețurile la energie, în condițiile în care consumul românilor a crescut din cauza caniculei cu care se confruntă țara noastră. El susține că în această perioadă „s-a mers pe echilibru”.

Prim-ministrul susține că proiectele Ministerului Energiei din ultimii ani nu au inclus și investiții în dezvoltarea capacității de stocare a țării noastre, deși au existat fonduri europene disponibile, de miliarde de euro. 

„Eu vă spun cinstit: nu e suficient să fi ministru sau prim-ministru. Când vezi că ai fonduri europene de miliarde de euro pentru zona de investiții în energie verde, îți strângi specialiștii și faci niște calcule despre ce putere instalată va fi, cât va produce România într-un an, în cât ajung la maturitate aceste proiecte.

Am ajuns pe energie verde să fim printre fruntașii producători din Europa. Păi măi domn ministru, când ai declanșat aceste programe prin PNRR, prin  proiecte naționale, prin fondul de modernizare, mintea ta n-a putut gândi că îți trebuie zonă de stocare? Și că România are o interconectare mare la nivel european și că vei produce, când va fi vânt și soare, mai mult decât consumi?

Când a fost nevoie să avem o viziune clară de dezvoltare nu ne-a dus capul. Eu am mai spus: cel mai rău în administrație, cel mai mult mi-e frică de hărnicia prostului”, a declarat prim-ministrul.

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu după participarea la evenimentul de lansare a celei de-a 22-a ediții a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România"

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu după participarea la evenimentul de lansare a celei de-a 22-a ediții a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România"

Posted by Guvernul României on Tuesday 16 July 2024

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close