Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, lovit de scandalul Șoșoacă: „Mi-a venit totul în cap. Tot decontul a venit la mine, total gratuit”

Marcel Ciolacu, lovit de scandalul Șoșoacă: „Mi-a venit totul în cap. Tot decontul a venit la mine, total gratuit”

marcel ciolacu diana sosoaca inquam
Marcel Ciolacu spune că a fost „speriat” de declarațiile Dianei Șoșoacă, făcând referire la promovarea mesajelor legionare. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    07 Oct 2024   •   17:13

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la președinția României, a declarat luni că nu are niciun fel de satisfacție în legătură cu excluderea Dianei Șoșoacă din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale 2024. Potrivit acestuia, Șoșoacă „nu îl deranja" în competiția electorală, iar acum observă că, în urma deciziei legate de candidatura acesteia, „i-a venit un decont, total gratuit".

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, într-o emisiune de la ProTV, cât de mult se bucură de anularea de către BEC a candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, pe o scară de la 1 la 10.

„Mi-a venit totul în cap. Tot decontul a venit la mine, total gratuit. Nu aveam probleme nici cu sondajele, nu aveam probleme nici cu percepţiile, încercam să-mi fac treaba, intrasem în logica mea, dar această decizie, de fapt pe mine, cumva, m-a dus să iau totul de la zero, nu că ar fi o schimbare de fond. Pe mine nu mă deranja Diana Şoşoacă. Mai mult, mi-a venit mie un decont, total gratuit”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Premierul spune că a fost „speriat” de declarațiile Dianei Șoșoacă.

„După ultimele declaraţii, eu m-am speriat. Eu nu a crezut că un politician, sau nu am crezut că un român, poate să se exprime la modul acesta antisemit, gratuit şi cumva să reîntoarcem toată istoria României şi tot ce, cumva, am vrut să şi uităm, dar să şi depăşim”, a adăugat Ciolacu.

Recent, Diana Şoşoacă l-a omagiat pe Corneliu Zelea Codreanu, fostul şef al Mişcării Legionare.  

„Trăiască Legiunea şi Căpitanul, omorâţi de aceeaşi putere jidănească care a acţionat şi acum”, a afirmat Şoşoacă după respingerea candidaturii sale în alegerile prezidenţiale.

Parchetul General s-a autosesizat în cazul Dianei Șoșoacă, după ce aceasta a promovat, sâmbătă noaptea, într-un videoclip postat pe YouTube, mesaje legionare.

Ancheta procurorilor vizează încălcarea articolului 5 din OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii: ”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”

Pe numele Dianei Șoșoacă a mai fost depusă o plângere la Parchet, în februarie, când Institutul pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” a invocat un comunicat al SOS în care era elogiat poetul legionar Radu Gyr.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close