EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
24
.10
%
24
.60
%
SIMION GEORGE
13
.80
%
14
.00
%
CIUCĂ NICOLAE
12
.70
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
19
.60
%
18
.20
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.10
%
5
.40
%
KELEMEN HUNOR
5
.20
%
4
.50
%
GEORGESCU CĂLIN
17
.10
%
16
.50
%
Antena 3 CNN Politică Ciolacu, despre lupta pentru turul 2: „Am ajuns iar să aleagă românii între candidatul lui Băsescu și candidatul lui Iohannis"

Ciolacu, despre lupta pentru turul 2: „Am ajuns iar să aleagă românii între candidatul lui Băsescu și candidatul lui Iohannis"

Claudia Popovici, Adriana Duţulescu, 24 minute de citit Publicat la 20:59 21 Noi 2024 Modificat la 12:32 22 Noi 2024
marcel ciolacu la dezbaterile antena 3 cnn
Dezbaterile prezidențiale organizate de Antena 3 CNN la Palatul Parlamentului. FOTO: Robert Kiss
13 Update-uri
Afișează

Marcel Ciolacu, mesaj pentru români

22 Noi

La finalul dezbaterii, Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a transmis un mesaj pentru români:

Marcel Ciolacu: „Eu aș vrea să transmit la toți românii că eu un moment important pentru noi toți, fiindcă și eu sunt român, și eu sunt părinte, și eu am așteptări, și eu am vise. Sunt un om la fel ca și ceilalți. E un moment important și vreau cât mai mulți români să meargă la vot, cât mai mulți români să spună și să și exercite un drept pe care nu l-am avut foarte mult timp în România.

E un drept plătit de alți români, plătit scump cu viețile lor. Să mergem la vot și să încercăm să fim buni, să fim creștini și în momentul acela cu certitudine că Dumnezeu ne va ajuta întotdeauna. Dumnezeu a ajutat România și sunt ferm convins că viitorul României este un om în fruntea Europei, în fruntea economiei europene.

România are un potențial extraordinar în acest moment. Ne trebuie o stabilitate politică. Ei să decidă cel mai bine care este formula cea mai bună de guvernare și noi, politicienii, să încercăm să învățăm din trecut, nu să-l repetăm.

 Să nu repetăm întotdeauna trecutul urât, trecutul pe care nu ni-l dorim, trecutul pe care nu-l simțim îl folosim, uitând efectele pe care le acest trecut îl are în societate, ce urme lasă și ce falii ne împart iar în buni și răi, în români de la sate, români de la orașe, între stânga și dreapta.

 Oameni buni, viitorul este despre securitate și economie. Vom avea o echipă națională performantă în momentul în care avem o economie puternică, în care statul are bani să-i investească în infrastructură. Atunci vom avea și sănătate și educație. Aceste lucruri nu se fac decât cu un plan de țară coerent".

Lia Olguţa Vasilescu spune cum a ajuns Nicolae Ciucă să aibe cea mai înaltă funcţie din armată

22 Noi

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, şi susținător al lui Marcel Ciolacu la dezbaterea Antena 3 CNN de la Sala Palatului, a comentat câteva din declaraţiile lui Nicolae Ciucă, de la dezbaterea de miercuri seara, prilej cu care a reamintit faptul că liderul liberal ar fi fost numit în cea mai înaltă funcţie din armată de un ministru PSD. Mai mult, ea a subliniat că toate scandalurile din coaliţia de guvernare sunt din cauză că liberalii s-au simțit deranjați că a fost vizat Klaus Iohannis.  

Lia Olguţa Vasilescu: „Domnul Ciucă a vorbit despre multe lucruri. A vorbit despre spitalele regionale, că ar fi avut dumnealui o legătură cu ele, nu a avut absolut niciuna. Până a venit Marcel Ciolacu, primul ministru al României (n.r referire la Nicolae Ciucă) nu a început lucrările la niciun spital regional. De 10 ani de zile erau blocate.

Tot aseară a spus că rămâne la guvernare ca să păzească IMM-urile de PSD, care ar vrea să le scadă pragul de impozitare, dar uită să spună că PNL și USR au introdus în PNRR acest lucru și că este o decizie pe care trebuie să o ia acum cu coaliția, cu care nu se mai întâlnește, din cauza faptului că este atacat domnul Iohannis şi atunci sigur că dumnealui are o problemă.

Spunea aseară că este cel mai atacat dintre candidații la președinție. Nu-i adevărat, noi toți îl atacăm pe Klaus Iohannis, dar dacă el se simte, asta este altă chestiune. De asemenea, spunea că nu va face niciodată niciun fel de coaliție cu PSD-ul.

Eu vreau să le aduc aminte tuturor liberalilor, care îl laudă pe domnul Ciucă pentru faptul că a avut cea mai înaltă funcție din armată, că a fost șeful statului major general al armatei, că în această funcție nu a ajuns prin merite proprii, sunt și alți militari care poate erau mai meritoși decât domnul Ciucă, ci doar datorită faptului că la vremea respectivă, la cârma Ministerului Apărării se afla un ministru care se chema Dușa, întâmplător PSD-ist, şi care a dorit să-l numească în funcția aceasta pe domnul Ciucă.

Nu știu dacă ne batem în primari, pentru că până la urmă să știți că un primar nu poate să condiționeze voturile comunității din care face parte. Sigur că dacă el este un primar bun este urmat de comunitate, dar nu totdeauna la alegerile prezidențiale s-a dovedit faptul că neapărat se merge după primar".  

 

Mihai Tudose, despre momentul când a intrat PSD la guvernare: „Istoria a demonstrat că suntem singurii care pot să livreze ceva"

22 Noi

Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a criticat modul în care s-a desfășurat campania electorală şi a vorbit despre riscul ca, în turul 2 al alegerilor prezidențiale, contracandidatul lui Ciolacu să fie anti-PSD, aşa cum s-a întâmplat acum 20 de ani. Mai mult, el a vorbit şi despre cum a fost condusă România cu guvernele de dreapta şi ce s-a întâmplat în momentul când PSD a intrat în coaliţia de guvernare în 2020.  

Mihai Tudose: „Eu cred că românii după ce au văzut ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani şi aici avem o discuție și cu diaspora. Diaspora după anii '90 spuneau că au plecat din cauza lui Ion Iliescu, comuniștii că sunt aceiași şi vor altceva. În ultimii 20 de ani au avut președinți de dreapta și n-a fost foarte bine.

Pe deoparte nu poți să spui că românii greșesc, românii, pe oricine aleg, este voința lor şi nu greșesc, cel puțin atunci când votează. Se demonstrează apoi că poate să putea mai bine, sau cel care a fugit cu încrederea lor n-a luat-o într-o direcție foarte bună.

Crearea unui val împotrivă, nu mai cred în așa ceva, fiindcă lucrurile s-au schimbat. Este votul util și românii poate să aleagă între cineva. Vedeți, noi am vorbit în seara asta o oră despre Nordis, avioane și așa mai departe…. acestea sunt puse pe piață de anumite entități politice sau nu, tocmai pentru a nu mai avea timp să vorbim de programe.

Aseară aţi avut un candidat la președinție (n.r referire la dezbaterea cu Nicolae Ciucă) care mie îmi e cumva de rușinea lui. Era subiect despre industrializare și a spus că e o treabă comunistă, e o chestie nasoală când toată Europa de un an de zile vorbește de planul Draghi, de industrializare, de refacerea Europei.

Și atunci neavând despre ce să vorbească concret și nici noi în seara asta în loc să vorbim despre planul președintelui Ciolacu, despre ce face PSD-ul, vorbim de toate rachetele posibile.

Dacă noi le facem jocul în acest sens... e ok. Dar noi, la partid, în fiecare zi am prezentat puncte din programul de guvernare. Azi, de exemplu, a fost prezentarea programului pe energie cu specialiștii noștri care au disecat ce înseamnă programul pe energie.

Din partea ailaltă  nu am auzit pe nimeni vorbind de aşa ceva, ci despre toi felul de acuze, extratereștri, croșetări din astea, binoame, facem noi, luăm voturi, dăm voturi. Asta e campania pe care o înţeleg ei.

Eu cred că românii s-au cam lămurit și va interveni acel vot util. Poate nu suntem noi cei mai simpatici, poate nu suntem perfecți, dar istoria a demonstrat că suntem singurii care pot să livreze ceva și ne și ținem de cuvânt.

Domnul președinte Ciolacu a amintit despre momentul intrării la guvernare. Vă mai aduceți aminte cum era puterea din țară PNL+USR în 2020, cu prim ministrul liberal și useriștii la butoane? Câte mii de oameni au murit? Am fost pe primul loc în lume la mortalitate atunci, cum erau spitalele închise? Atunci Comisia Europeană, în pandemie, a trimis câte o scrisoare la toate guvernele țărilor din Uniunea Europeană să identifice 1-2 facilități pentru produs, medicamente, vaccinuri sau ceva conex pe industria farma. Ştiți care a fost singura țară care nu a răspuns acelei solicitări? România în guvernul Orban că, vorba aia, industrializarea o chestie nasoală, nu-i așa?

 Aşa am luat ţara și a venit domnul Ciolacu și a zis „bă, stați un pic, politic câștigăm, dar România va avea de suferit. A fost cel mai înțelept și echilibrat dintre noi. Trebuie să intrăm la guvernare să facem ceva cu țara"

Cum ar aborda Marcel Ciolacu, în calitate de preşedinte al României, conflictul din Ucraina

22 Noi

Întrebare Mihai Gâdea, realizator Antena 3 CNN: În condițiile în care Rusia ar reuși să pună stăpânire pe Ucraina și practic în felul acesta să avem o frontieră uriașă direct cu Federația Rusă, care sunt primele trei lucruri pe care președintele României, Marcel Ciolacu, le-ar face într-o situație de felul acesta?

Marcel Ciolacu: Cred că în primul rând președintele României trebuie să preîntâmpine să se întâmple acest lucru. De fapt, nu este un război între Federația Rusă și Ucraina, este un război de agresiune din partea unui stat asupra democrației. Eu nu cred că Rusia va putea învinge în acest război și trebuie să ne asigurăm că acest lucru să nu se întâmple. Dar asta nu înseamnă că până se ajunge la acest lucru nu ar trebui deja făcute apele ca să încercăm în acest moment de a stopa cel puțin pentru o perioadă acest război pentru încetarea focului, de a încerca, cei implicați să se așeze la masă este cu totul și cu totul alt lucru nu cred că vreodată Rusia va ocupa în totalitate Ucraina în schimb tentație de a escalada acest război există în acest moment". 

 

Marcel Ciolacu spune de ce ar fi un preşedinte bun pentru România

22 Noi

Întrebare Mihai Gâdea, realizator Antena 3 CNN: De ce aţi fi un președinte mai bun ca ceilalți într-o perioadă grea, într-o perioadă de criză internațională, într-o perioadă în care cine știe ce se poate întâmpla în anul viitor, în anii viitori, poate vom avea și turbulențe economice dacă războiul se extinde?

Marcel Ciolacu: În primul rând sunt un om foarte echilibrat. Sunt un om care îmi doresc să construiesc. Sunt un om care am trecut prin multe etape. Am lucrat și la statul român, am fost și parlamentar, am fost și viceprimar, am fost și consilier municipal și consilier județean, am fost și prefect, am fost și membru în Parlament, am fost și președinte de comisie la codul administrativ, am fost și Președintele Camerei. Este o experienţă cumulată care te face să vezi întregul tablou.

În ceea ce privește decizia unei curți eu niciodată eu nu am intervenit și n-am comentat o decizie a unui magistrat. În schimb nu știu cât de bine este venită această decizie, nu știu cât de influențată politic este această decizie și este o discuție pe care deja am avut-o cu Ministrul de Externe și voi continua să o am.

Este o decizie care îngrijorează și cumva exact ca și în conflictul din Ucraina parcă cineva dorește să pună gaz pe foc. Oricum contextul de securitate este foarte încărcat, dar ca să îți reprezinți bine țară, ca să ai toate informațiile nu trebuie să fii un om comod. Eu nu am făcut aceste deplasări între interes de campanie electorală. Cu adevărat am un interes ca partenerii noștri să ne vadă alături de ei și să înțeleagă direct de la primul ministru cum gândește primul ministru Guvernul României și care considerăm noi că sunt prioritățile și care sunt abordările pe care nu le spui întotdeauna, pentru că în politică lucrezi și în executiv cu scenarii de lucru"

 

Marcel Ciolacu răspunde la scandalul Nordis

21 Noi

Întrebare Mihai Gâdea, realizator Antena 3 CNN: Care este răspunsul la scandalul Nordis? De ce nu prezentați acele chitanțe, acele facturi și pentru a arăta exact cum au stat lucrurile?

Marcel Ciolacu: Am avut atacuri și vreau să vorbesc despre ele. Eu vorbesc de cheltuieli private ale mele poate un moft al meu. Poate eu am făcut un lucru pentru fiul meu, care culmea pe urmă mi-a spus când nu i-a plăcut în mod deosebit. Ne-am dorit amândoi să mergem la o cursă de Formula 1.

Este cineva care se uită la noi în acest moment, care nu a vrut odată să-și facă un moft, care n-a avut o dorință să îl alinte pe copilul lui sau să îi facă un lucru extraordinar? Încerci să-i oferi copilului oportunitățile ca pe urmă să ia decizia. Ca în viață să nu fie păcălit de către alți. Aceeași abordare am acum și cu cei dependenți de droguri și cu tinerii care pică în această capcană a dealerilor.

Dar aici vorbim de bani privați, vorbim de o asociere cu o companie, care în acest moment se află în faliment. Acum trei ani nu eram faliment, nu înjura nimeni acea companie. Actul de corupție este dacă doamna Vicol cât timp a fost președinta comisiei juridice a promovat în parlament vreo lege împreună cu colegii din PSD care să aducă favorul sau să faciliteze un astfel de faliment.

Am verificat absolut toate actele normative avizate de către doamna Vicol. Nu există așa ceva. Au mers mai departe la lucrurile personale și private. Ştiți foarte bine eu n-am nici mașină, iar acum, după partajul făcut cu soția, am rămas cu 64 de mp, un corp de casă în care locuiește fratele meu.

Nu am o problemă nici din acest punct de vedere. Nu am fost o familie care am cheltuit mai mult decât ne am fi putut permite. Am plătit acele facturi. O să scot, mai ales după discuția cu dumneavoastră în seara aceasta, o să scot facturile OP-urile, chitanțele ca să închidem și acest subiect.

Problema este alta că eu sunt acuzat de ce am făcut cu banii mei privați, iar domnul Iohannis a mers numai pe bani publici. Eu n-am mers niciodată de când sunt demnitar cu vreun avion privat. Eu sunt acuzat și atacat de domnul Ciucă că ce am făcut cu banii mei privați. Deci să dau explicații de ce eu cu fiul meu am vrut și noi să avem o aroganță, să mergem și noi o singură dată la o cursă de Formula 1.

Dar dânsul nu dă explicații că a avut cea mai scumpă carte din istoria României. Nu știu, cred că Titanic a fost cel mai scump film, vreo 100 de milioane. Vreau și eu să câți bani din banii publici a folosit domnul Ciucă să-și promoveze propria carte și aș vrea Mircea Dinescu, pe care îl respect foarte mult și l-am şi citit să-mi spuneți și mie Mircea Dinescu cât l-a costat pe el ultima carte şi cât l-a costat promovarea ultimei cărți și să-l întrebe pe domnul Ciucă pe care îl susține cât l-a costat pe domnul Ciucă promovarea ultimei cărți nefiind scriitor din bani publici.

Am să fac acest demers. Va face și domnul Ciucă demersul? Să știm câți bani s-au cheltuit pe publicitatea cărții? Mai mult, eu vreau să știu dacă pe un card de la Ministerul Apărării Naționale este adevărat, conform celor declarate de unul dintre inculpați, că s-a plătit un costum de schi care a fost făcut cadou președintelui Iohannis din bani publici?

Eu vreau să știu adevărul în ceea ce privește cheltuielile banului public. Eu n-am venit de la mănăstire în politică, trebuie să recunosc acest lucru și aș fi ipocrit să spună altceva, dar vreau să știu foarte clar cum se cheltuie banul public. Eu explic fiecare ban public pe care l-am cheltuit dintr-o funcție pe care am avut-o vremelnic în statul român.

Nu am nici cea mai mică problemă să explic toate cheltuielile familiei mele și veți vedea că nu sunt cheltuieli extravagante. Eu aveam cu fiul meu, până să fiu atât de ocupat și să mai fiu și candidat la funcția de președinte al României, aveam și noi weekendurile băieților, bine și până el să se căsătorească pe urmă s-au mai dus aceste weekenduri.

E greu să intri să-ți depășești intimitate, e greu. Nu mi-am expus familia... au ieșit zeci de mii de comentarii că de ce nu? Mi-a spus fiul meu ieri: tata vreau și eu să merg cu tine duminică să votăm împreună. M-am și mândru și bucuros. Pe urmă seara am stat și m-am gândit dacă e bine sau e rău să merg cu fiul meu să votez.

Ce înseamnă asta? Iar astăzi, înainte de a mă urca în avion, l-am sunat pe fiul și am zis băi, Filip, m-am gândit mai bine... nu-i bine să mergi cu mine să votezi. Dar nici într-o astfel de societate eu nu vreau să trăiesc. Asta-i societatea pe care au construit-o domnul Iohannis cu domnul Băsescu, asta-i ura care au mutat-o în societate.

 Eu nu vreau această societate pentru copilul meu, pentru copiii noștri. Românii merită mai mult, românii merită să construiască. Avem oportunitate fantastică de a ne dezvolta în viitori ani. Ne-am dezvoltat în ultimii ani pe această stabilitate politică. În loc să ieșim, și eu și Nicolae Ciucă, și să vorbim despre lucrurile bune pe care le-am făcut la guvernare despre crizele pe care câteodată le-am anticipat, câteodată au venit peste noi, cât de complicați au fost acești trei ani ce mandate? Că se putea și mai bine? Categoric că se poate mai bine, este loc de o mai bună ordonare și organizare. Cel mai important este proiectul pe care îl ai pentru țară în următorii ani".

 

Marcel Ciolacu spune care este relaţia sa cu Ilie Bolojan

21 Noi

Întrebare Mihai Gâdea, realizator Antena 3 CNN:  Complotați cu Ilie Bolojan pentru a-l îndepărta pe Nicole Ciucă?

Marcel Ciolacu: „Eu sunt om normal. Nu sunt un om sofisticat. Am avut de multe ori discuții cu domnul Bolojan, dar n-am avut niciodată o discuție politică cu el. Credeți că în momentul acesta toți peneliștii, toți primarii PNL sunt de acord cu acest tip de campanie electorală? Eu vă spun că nu, cum nici pesediștii sau primarii PSD n-au fost de acord, la un moment dat, cu campaniile altor președinți de partid, dar cu toții am tras speranța că trebuie să ne schimbăm în funcție de cum se schimbă societatea, în funcție de nevoile și urgențele pe care le au români.

Da domnul Bolojan este un om pe care eu îl respect, e un om cu expertiză, e un om care de multe ori a spus ce tip de reforme își dorește, un om care a avut performanța administrativă. Trebuie să existe și normalitate. Este exclus să am o înțelegere cu domnul Bolojan, iar eu nu numesc pe nimeni.

Chiar dacă voi fi președintele României, eu nu numesc pe nimeni. Acest lucru îl fac negociatorii din partidele politice, exact cum s-a creat și această coaliție într-un moment delicat pentru România.

Să iasă acum domnul Ciucă sau domnul președinte Iohannis și să spună de ce s a făcut această coaliție pentru că eram în prag de criză socială după opt luni de guvernare dezastruoasă.

M-am bucurat când am auzit că domnul Orban o susține pe doamna Lasconi. Mi-am făcut cruce și i-am mulțumit lui Dumnezeu că poate îi trecea prin cap să mă susțină pe mine după tot ce a făcut cât a fost prim-ministru. Ce vrem noi? Vrem să înaintăm sau vrem să băltim în acest tip de a face politică? Cum să ajung eu să aleg între pe cine susține Băsescu și pe cine susține Iohannis?"

Ciolacu, despre lupta pentru turul 2: Am ajuns iar să aleagă românii între candidatul lui Băsescu și candidatul lui Iohannis

21 Noi

Întrebare Mihai Gâdea, realizator Antena 3 CNN: Vă așteptați să intrați în turul 2 cu George Simion sau cu altcineva?

Marcel Ciolacu: „Eu aștept în primul rând votul românilor. În primul rând să văd dacă eu voi intra turul al doilea. Când am intervenit și am spus că nu 99%, nu voi intra cu domnul Simion, uitându-mă cumva la ce campanie duce Partidul Național Liberal pentru candidatul său, pentru domnul Ciucă, și am anticipat într-un fel că toată acea campanie de denigrare și a mea personală și atacurile la familie și toate aceste lucruri, dar mai ales faptul că explică toată ziua acest binom PSD-AUR PSD a dus de fapt la o profilare mai bună a doamnei Lasconi nu a candidatului Ciucă.

M-am uitat pe cifre și nu întotdeauna contează scorul pe care îl ai în anumite sondaje, contează foarte mult și trendul pe care îl ai, contează foarte mult și câți români sunt nehotărâți, contează foarte mult și prezența la vot. Totul este într o dinamică și eu cred că românii vor ști cel mai bine pe cine să aleagă.

Iar avem un blestem pe capul românilor. Acum trebuie să alegem între candidatul susținut de fostul președinte Traian Băsescu și de candidatul susținut de Klaus Iohannis. Asta trebuie să fie alegerea românilor din acest moment. Cam așa se arată deciziile și oferta pe care o prezintă foștii președinți în România din ultimii 20 de ani care a adus acest tip de a face politică, toată această ură împotriva celorlalte partide politice.

Am sperat din tot sufletul ca acel moment a fost depășit. Că sunt interese... normal că sunt interese sunt interese unor oameni care au probleme cu legea cum au știut înainte să facă probleme altora în interese economice și politice. Întotdeauna lucrurile acestea nu rămân nepedepsite și acum și ei sunt în același situații normal că doresc să influențeze din nou aceste alegeri.

 Dar ce e cel mai trist este că lumea se schimbă și se schimbă cu o viteză și cu o dinamică pe care nu ne o putem închipui. Avem deja tinerii gândesc diferit de noi copiii noștri gândesc diferit de noi. Copiii noștri își doresc cu totul altceva. Noi vrem să facem față, noi vrem să venim cu reforme, noi vrem să venim cu schimbări structurale în România, dar cum metehne vechi, cu obiceiuri vechi ,cu același stil de a face politică?

 Noi suntem după 30 de zile de campanie electorală în care nu s-a vorbit de niciun plan pentru România. Am muncit alături de colegii mei opt luni de zile să facem planul pentru această campanie electorală structurală pe fiecare domeniu pe transporturi, pe investiții, pe sănătate pe educație pe absolut toate domeniile"

 

Marcel Ciolacu, despre noile ameninţări ale Rusiei la adresa Ucrainei: România este în siguranţă

21 Noi

Întrebare Mihai Gâdea, realizator Antena 3 CNN: Chiar astăzi Ungaria a luat decizia se desfășoare în locul în care vă aflați sisteme de apărare antiaeriană în estul țării, ca urmare escaladării îngrijorătoare a conflictului din Ucraina, mai ales că este pentru prima dată când Rusia folosește rachete balistice cu rază medie de acțiune.  Ministrul ungar al Apărării spune că amploarea războiului ruso ucrainian este acum mai mare ca niciodată iar războiul a intrat într-o fază extrem de periculoasă în aceste condiții Ce decizii ar trebui să ia țara noastră, dacă ar trebui să ia decizii, dacă această escaladare cu închideri de ambasade cu îngrijorare la Vladimir Putin care a ieșit în această seară extrem de amenințător spunând că lăsând să se înțeleagă foarte clar că poate să lovească și ţări occidentale?

Marcel Ciolacu: „Eu nu cred că în acest moment Rusia și Vladimir Putin ar putea ataca alt stat, mai ales un stat membru NATO. Din acest punct de vedere România este foarte sigură. În ultima perioadă m-am deplasat și la Bruxelles și am avut întâlnire cu Mark Rutte, secretarul general NATO. A fost pe agendă ca și prioritate criza de securitate din regiune și războiul din Ucraina. 

Am avut discuții cum era și normal și asupra conflictului din Orientul Mijlociu, dar există o îngrijorare a acestei escaladări pentru că deja se folosește o tehnică Militară mult mai avansată decât tehnica militară folosită la începutul războiului. Eu cred că în următoarea perioadă demersurile diplomatice vor fi mai intense pentru a nu intra în altă etapă a acestui război, dar România a fost alături de Ucraina și va fi alături de Ucraina necondiționat și a oferit un ajutor.Trebuie să continuăm niște discuții la nivel diplomatic pentru a găsi soluția cea mai bună în primul rând în Ucraina se pierd vieți omenești și a oameni nevinovați, copii, femei. Cred că am depășit 1.000 de zile de când a pornit războiul și nu trebuie să stăm nepăsători să vedem cum lucrurile escaladează de la o zi la alta".  



Marcel Ciolacu, mesaj de la Budapesta: „Eu cred că românii în primul rând mă plătesc să fiu prim-ministru, nu candidat"

21 Noi

Marcel Ciolacu se află în prezent într-o vizită de lucru oficială la Budapesta acolo unde va avea consultări pe tema aderării României la spaţiul Schengen. Premierul participă la dezbaterea organizaţă de Antena 3 CNN, la sala Palatului, prin video şi a transmis un prim mesaj. 

Marcel Ciolacu: „Eu cred că românii în primul rând mă plătesc să fiu prim-ministru, de fapt, de asta mă plătesc nu să fiu candidat. Acest lucru de a fi candidat l-au decis colegii mei dar în primul și în primul rând eu am datoria de a-mi face treaba ca și prim-ministru

În acest moment sunt la Budapesta. Urmează mâine să am o întâlnire cu primul ministru al Ungariei cu domnul Vickor Orban deoarece tot mâine este domnul ministru de interne are o ședință premergătoare unui ședințe de COREPER și a unui JAI decembrie în ceea ce privește aderarea României și terestru la Schengen.

Am venit împreună și cu doamna ministru Odobescu, Ministrul de Externe, pentru că Ungaria are în acest moment prin rotație președinția Consiliului și Ungaria este țara care decide și primul ministru Viktor Orban sunt cei care decid ordinea de zi a ședințelor JAI și cred că mâine cei patru miniștri de Interne ai României ai Austriei, ai Ungariei și în ultimul rând ai Bulgariei vor decide textul pe care îl vor prezenta pe urmă ambasadorilor acreditați și Consiliul de mâine.

Eu cred că mâine cei patru miniștrii de Interne vor pica de acord asupra textului. Va rămâne data în discuție și dacă mai există anumite cerințe de îndeplinit de către România sau Bulgaria sunt ferm convins că vom depăși această fază, să fie stabilită ședința.

 Mai este un lucru de îndeplinit, faptul că actualul guvern al Olandei trebuie să treacă din nou demersul prin Parlamentul olandez, dar până acum semnalele nu sunt că acest demers va fi va fi blocat". 

 

Ce spun susţinătorii lui Marcel Ciolacu despre ultimele sondaje de opinie

21 Noi

La dezbaterea prezidențială organizată de Antena 3 CNN, la Sala Palatului, au venit ca susținători ai lui Marcel Ciolacu: Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene şi Mihai Ghigiu, șeful cancelariei primului ministru şi candidat  pentru Camera Deputaţilor.

Întrebați despre datele ultimelor sondaje ei au spus:

Mihai Tudose: Eu cred că avem răspuns în trei zile. Românii o să stabilească acest lucru. Eu, ca să fac o glumă, revin la ce am postat acum o săptămână trebuia schimbată legea, atunci când au făcut PNL-ul acea lege pentru Iohannis. Trebuiau, de fapt, să schimbe legea să facă cu primii cinci ca să apuce și Nicu și atunci era mai simplu intrau mai mulți. Nu-l atac, de ce să-l atac pe Ciucă? Nu, l-am invocat cu ocazia unei legi, că tot am văzut că sunt 400.000 de sondaje, iar constanta este cu domnul Ciolacu şi apoi toată lumea intră în turul doi"

Olguţa Vasilescu: „Vedem 1.000 de sondaje. Eu nu mai cred în sondaje pentru că le-am văzut la Craiova și dintr-o diferență de trei procente cât era în sondaje până la urmă la vot a fost 40%, așa că nu mai cred în ele,  dar până la urmă este foarte important ca să câștige cel pe care și-l doresc românii. Şi, sperăm noi, ca după 20 de ani de președinți de dreapta, totuși după ce au văzut românii cum este și cum Băsescu și cu Klaus Iohannis să aleagă în sfârșit un președinte de stânga".

Adrian Câciu: În turul doi intră Marcel Ciolacu. Acum vedeţi este exact ca Dinamo care se antrenează să intre și ei în Cupa Campionilor cam așa este pe partea cealaltă, despre asta discutăm. Nu sunt un jucător de pariuri sau singurul pariu pe care îl fac este Marcel Ciolacu, iar pe ceilalți să parieze încă o dată fanii lor, dacă există fani. Încă o dată se antrenează pentru Cupa Campionilor foarte mulți, cred că sunt 13 care se antrenează" .

Mihai Ghigiu: Eu cred că e posibil doar ce își doresc românii. Eu sunt mai tânăr în politică și am învățat să am răbdare. Cred că trei zile putem avea cu toții răbdare. Pot să vă spun ce mi-aș dori eu de la un președinte: mi-aș dori un președinte care să iubească România. După 20 de ani, cred că vorbesc în numele multor tineri, mi-aş dori un președinte care să iubească România şi sunt convins că atât pe 24 noiembrie cât și pe 8 decembrie românii vor alege înțelept".

Sondaj, cu 2 zile înainte de prezidențiale. Marcel Ciolacu și George Simion intră în turul 2

21 Noi

Potrivit unor sondaje de ultimă oră, prezentate, joi, la dezbaterea organizată de Antena 3 CNN, de la Sala Palatului, care arată percepția electoratului referitoare la candidații la alegerile prezidențiale care vor ajunge în turul al doilea, Marcel Ciolacu este clasat pe primul loc urmat de George Simion.  

Mai exact, potrivit sondajului realizat de CIRA pe 1980 de subiecți, la nivel național, pe primul loc este Marcel Ciolacu, pe locul doi este George Simion cu 16,8%, pe locul trei în acest sondaj de opinie este Nicolae Ciucă cu 16,3%, Elena Lasconi 13,8%, Mircea Geoană 7,8%, Călin Georgescu 6,8%, Cristian Diaconescu 4,2%, Kelemen Hunor 3,6%, Ludovic Orban şi Ana Birchall 1%.

O altă analiză realizată de ARA întrebarea nefiind Cu cine votați în primul tur, ci Cine credeți că va ajunge în primul tur este legată de percepție, care arată cum se raportează românii la învingători, la aceia care vor ajunge în turul al doilea.

Astfel potrivit datelor, Marcel Ciolacu este pe primul loc cu 28%, George Simion 21%, Elena Lasconi 12%, Nicolae Ciucă 16%, Mircea Geoană 9%. Așadar în momentul de față, potrivit datelor, Marcel Ciolacu și George Simion sunt percepuți ca fiind finaliștii însă, în percepție, Nicolae Ciucă este într-o creștere față de analizele similare.

21 Noi

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale de duminică, participă, joi seara, la dezbaterea prezidențială organizată de Antena 3 CNN. El răspunde întrebărilor legate de programul său politic și proiectul său de țară. 

Președintele PSD se află la Budapesta, unde se va întâlni, vineri, cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Discuția va fi decisivă pentru pregătirea Consiliului JAI din decembrie, care ar trebui să decidă data aderării României la Schengen și terestru. 

x close