Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu vrea să extindă lista alimentelor ieftine. Solicitarea premierului către ministrul Agriculturii

Marcel Ciolacu vrea să extindă lista alimentelor ieftine. Solicitarea premierului către ministrul Agriculturii

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi ministrului Agriculturii, Florin Barbu, ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse.

Marcel Ciolacu facebook
Marcel Ciolacu vrea să extindă lista alimentelor ieftine. Solicitarea premierului către ministrul Agriculturii Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    12 Oct 2023   •   16:13

"Pentru că ieri am participat la lansarea unei campanii numită "Cumpără românește!", vreau să îi fac a solicitare domnului ministru al Agriculturii, Florin Barbu. 

Aș dori ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse", a cerut, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului arată că la aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse românești.

"Cred că este o decizie legitimă, așteptată de populație și una care va susține producătorii români", adaugă Ciolacu.

El amintește și că inflația pe luna septembrie a scăzut la 8,8%.

"Asta arată că măsurile de plafonare a prețurilor la alimentele de bază produc efectele dorite! Sunt convins că direcția aceasta va continua și vom avea la finalul anului o inflație între 7 şi 8%, așa cum am promis", încheie Ciolacu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close