Şeful Guvernului explică faptul că excepțiile vor fi scoase gradual, amintind că România are trei sectoare în care angajații au anumite facilități fiscale: IT, construcții și agricultură.
"Avem programe în desfășurare, start-up-uri, încercăm să le dăm o latură și pentru românii care sunt plecați în străinătate să aibă acces la această platformă, poate revin în România.
Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat.
Nu poți să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, dar să rezolvăm problemele, primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educație, infrastructură.
Deci, undeva nu funcționează. Și Comisia a spus, înțeleg, haideți să vedem unde gradual scoatem aceste excepții. Dar discuția și scoaterea excepțiilor nu este una brutală, care să se strice activitatea", a spus Marcel Ciolacu.
Premierul afirmă că "nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează".
"Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă.
Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social.
Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este președintele la Garantare, deci președintele de la IMM-uri este și la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaște și și-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă", încheie Ciolacu, potrivit Mediafax.
România are trei sectoare în care angajații au anumite facilități fiscale: IT, construcții și agricultură, iar Executivul ia în calcul eliminarea facilităților fiscale pentru aceste categorii.