Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Israelului: „L-am asigurat că România va continua să susţină eliberarea ostaticilor”

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Israelului: „L-am asigurat că România va continua să susţină eliberarea ostaticilor”

marcel ciolacu isaac herzog israel
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu preşedintele Israelului, Isaac Herzog, joi, 5 septembrie 2024. Sursa foto: Marcel Ciolacu via X
de Mia Lungu    |    05 Sep 2024   •   19:25

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, întâlniri cu preşedintele Israelului, Isaac Herzog, şi cu preşedintele Knessetului, Amir Ohana.

În cadrul întrevederii cu preşedintele israelian, Ciolacu a oferit asigurări că România va continua să susţină eliberarea tuturor ostaticilor.

"L-am asigurat pe preşedintele Israelului, Isaac Herzog, că România va continua să susţină cu fermitate eliberarea tuturor ostaticilor şi am condamnat ferm atacurile teroriste asupra Israelului", a transmis premierul pe reţeaua socială X.

În discuţiile cu preşedintele Knessetului, a subliniat că siguranţa comunităţii evreieşti reprezintă o prioritate pentru România.

"Guvernul României este solidar cu Israelul în faţa provocărilor generate de creşterea alarmantă a antisemitismului. L-am asigurat pe preşedintele Knessetului, Amir Ohana, că siguranţa comunităţii evreieşti este o prioritate pentru noi", a scris premierul pe aceeaşi reţea.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se află, joi, într-o vizită de lucru în Statul Israel, prilej cu care a avut întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cu ministrul pentru Afaceri Strategice, Ron Dermer.

Premierul este însoţit de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, şi deputatul Silviu Vexler. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close