Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre documentul privind colaborarea lui Nicuşor Dan cu Securitatea: „Este un fals"

Marcel Ciolacu, despre documentul privind colaborarea lui Nicuşor Dan cu Securitatea: „Este un fals"

Premierul Marcel Ciolacu a comentat documentul privind o presupusă colaborare a lui Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, cu Securitatea comunistă.

Marcel Ciolacu, Nicu?or Dan
Marcel Ciolacu, despre documentul privind colaborarea lui Nicuşor Dan cu Securitatea: „Este un fals, nu cred"
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2024   •   16:52

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, prin acest document Nicuşor Dan ar încerca "să creeze alte ştiri" pentru a nu discuta despre mandatul său la conducerea municipalității.

„Ne-a demonstrat Nicuşor Dan că se poate şi mai rău. Eu tot aştept, care sunt proiectele lui Nicuşor Dan. Ce a făcut. Să vină să spună. Înţeleg şi asta cu Securitatea, încearcă să creeze alte ştiri, să fie altă dispută, să nu fie despre ce s-a întâmplat", a afirmat Marcel Ciolacu, la DC News.

Întrebat ce părere are despre acest document, liderul PSD a spus că este un fals şi nu crede.

„E un fals. Dacă nu ai ce spune... Acum încearcă să spună că a fost trimisă de un .... Ce treabă are? Eu am ieşit din primul moment. Eu nu cred în acest document. Nu cred. Că ai tu de dat explicaţii, dacă e ceva sau nu, e treaba ta. Explică, dar nu asta e tema. Bucureştenii vor să îşi aleagă cel mai bun gospodar, bucureştenii vor să vorbească despre proiecte.

De ce nu vine Nicuşor Dan la dumneavoastră să stea cu Gabriela Firea să discute? Să spună doamna Firea ce a făcut ea ca primar general şi ce vrea să facă şi să spună domnul Nicuşor Dan de cele 10 bărcuţe şi ce vrea să facă", a mai spus premierul Marcel Ciolacu. 

Nicușor Dan, acuzat că a colaborat cu Securitatea când avea 17 ani

În cursul zilei de luni a circulat în presă și în mediul politic un document care susține că Nicușor Dan, pe vremea când era elev și avea 17 ani, a colaborat cu Securitatea și a oferit informații despre colegii săi.

Raportul, care are trei pagini și este atribuit Securității, datează din 1988, înainte de Olimpiada de Matematică din Australia. Documentul menționează că „au început demersurile de recrutare înainte de deplasarea în Rep. Cuba” în cazul lui Nicușor Dan.

Nicuşor Dan susţine că documentul care a apărut în spaţiul public şi din care ar reieşi că a furnizat note informative Securităţii prezintă "mai multe neconformităţi faptice".

CNSAS a transmis marţi că nu a eliberat documentul privind o presupusă colaborare a lui Nicuşor Dan cu Securitatea comunistă, dar se vor verifica toate informaţiile conţinute de acesta "cu celeritate", având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă
x close