Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu propune convocarea CSAT pentru discutarea cazului Coldea: "Este un precedent creat"

Marcel Ciolacu propune convocarea CSAT pentru discutarea cazului Coldea: "Este un precedent creat"

Premierul Marcel Ciolacu este de părere că scandalul dosarului în care sunt implicați mai mulți angajați ai serviciilor secrete ar trebui clarificat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu propune convocarea CSAT pentru discutarea cazului Coldea
de Mia Lungu    |    03 Iun 2024   •   14:35

Marcel Ciolacu le cere membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării, și va propune acest lucru, să ia în discuție cât mai rapid dosarul de corupție al generalilor din SRI.

Premierul Ciolacu spune că este un scandal important și trebuie văzut ce au făcut generalii după ce au ieșit în serviciu și cum au ajuns să ofere consultanță. 

"Nu e subiectul Coldea. Este un precedent creat și eu consider...Eu nu am niciun atribut de a chema toți directorii serviciilor la Guvern pe această temă. Acestă atribuție o are ori președintele, în cadrul instituțional, în CSAT, ori Parlamentul României, în cazul în care se discută modificări ale legii siguranței naționale.", a declarat acesta.

Al treilea denunţător al lui Florian Coldea: "Am depus întregistrări audio şi video"

Un al treilea denunțător a depus la DNA înregistrări audio și video despre Florian Coldea.

Denunțătorul susține că numele fostului prim-adjunct al SRI, aflat sub control judiciar după ce a plătit 500.000 lei cauțiune, era folosit pentru amenințări.

"Audio-Video...înregistrări între Ovidiu Toma, Mărunţis şi domnul Coldea. Pe domnul Dumbravă nu-l cunosc. Spălare de bani, grup infracțional...", a spus cel de-al treilea denunţător al lui Florian Coldea la DNA. 

De asemenea, milionarul de la Monaco, Bogdan Neidoni, despre care procurorii spun că era intermediarul dintre fostul șef SRI Florian Coldea și primul afacerist care l-a denunțat, Cătălin Hideg, a fost audiat ore în șir la DNA. La final, el a decis să se ascundă de jurnaliști.

Bogdan Neidoni este un apropiat al lui Florian Coldea. De altfel, și fratele său a dat o declarație pentru Antena 3 CNN și chiar spunea despre relațiile strânse, prieteni de-o viață, iată, Bogdan Neidoni cu Florian Coldea.

Ei bine, audierea acestuia vine după ce denunțătorul din acest dosar, afaceristul Cătălin Hideg, a spus procurorilor că celălalt inculpat din dosar, și anume afaceristul Dan Tocaci, i-ar fi spus că poate intermedia o discuție cu Florian Coldea și, de asemenea, cu Dumitru Dumbravă, dar pentru asta trebuie să meargă la Monaco, o deplasare care costa 2.000 euro, şi acolo trebuia să fie o întâlnire cu Bogdan Neidoni.

Fusese prezentat Bogdan Neidoini ca omul care poate să îl pună în legătură cu cei doi generali ai SRI, pentru a fi ajutat în legătură cu dosarul acestuia. Înțelegem, de asemenea, însă că audierile vor continua și în zilele următoare. Este foarte posibil ca Bogdan Neidoni să fi colaborat cu procurorii DNA.

×
Subiecte în articol: Coldea Marcel Ciolacu PSD CSAT
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close