Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: „Ce mă îngrijorează foarte mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii"

Marcel Ciolacu: „Ce mă îngrijorează foarte mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii"

Liderul PSD a spus că are în vedere modificarea legilor pentru combaterea consumului de droguri

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu: „Ce mă îngrijorează foarte mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii"
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   21:17

Premierul Marcel Ciolacu ş-a declarat îngrijorat de varietatea de droguri ieftine, sintetice şi toxice la care au acces din ce în ce mai mult copii şi tinerii din România. În acest context, liderul PSD are în vedere modificarea legislației pentru a combate acest flagel. 

„E un fenomen. (...) Ce mă îngrijorează foarte mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii. Cumva, este aste acea plajă dintre experimental, ocazional şi permanent.

Până acum erau foarte mulţi la experimental, acum devenit foarte mulţi la ocazional. Ai legislația, pe care am înăsprit-o şi vom mai face asta o dată.(...)

Va trebui un parteneriat cu autorităţile locale după aceste alegeri, cu Poliţia Locală şi administraţia locală”, spune vineri, la România TV, Marcel Ciolacu, într-un interviu realizat în timp ce se afla la volanul autoturismului.

El a mai spus că cea mai mare greşeală a părinţilor este „să crezi că, fiului, copilului tău nu i se poate întâmpla”.

„Este Agenţia Antidrog la Ministerul de Interne. Ei își fac tot timpul treaba și se vede. Problema este că prevenția și centrele au rămas tot la Ministerul de Interne. Tot ce înseamnă recuperare… e foarte greu să vină părintele la MAI şi să zică că copilul lui se droghează.

Normal că mă feresc că merg la Poliţie cu copilul, pe mine mă interesează ca copilul să se vindece. Şi atunci am vorbit cu ministrul Rafila şi vrem să ieşim cu un program nou destinat acestor situaţii”, a mai precizat liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu, despre problema drogurilor în România: „A trecut vremea să ascundem lucrurile sub preș”

Premierul Marcel Ciolacu a arătat joi, la Antena 3 CNN, că autoritățile din România fac pași importanți în combaterea traficului de droguri

„Mă bucur că văd că poliția acționează și în cazul de la Sectorul 1 de corupție și în cazul drogurilor, fiindcă aflăm astfel de lucruri de la cei arestați. 
Știți foarte bine că am pornit cu domnul ministru de Interne și deja s-au făcut pași foarte mari în ceea ce privește combaterea acestui flagel. 

Până acum, România de obicei era o țară de tranzit, fiind acum și foarte aproape de un conflict armat. Încet-încet, aceste droguri au început să fie lăsate și pe teritoriul României.

Azi de dimineață am vorbit cu șeful de la vamă, au început scanerele să funcționeze și găsiseră deja mașini venite din Republica Moldova și cu bani, și cu contrabandă. Nu avem alte soluții.

La traficul mare de droguri acolo domnul ministru deja are un plan, deja acționăm. Aici e o rețea internațională.

Avem în acest moment, și nu vreau să intru foarte mult în detalii, deja o echipă de lucru și cu partenerii strategici, cu Statele Unite și cu toți jucătorii importanți pe anumite trasee, fiindcă se urmărește întregul traseu din toată Europa, inclusiv din zone mai îndepărtate”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu consum droguri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Statul a îndatorat fiecare român cu 5.400 e euro. Ce a făcut cu banii
x close