Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Aderarea României la spaţiul Schengen este în discuţia actualei preşedinţii a Ungariei

Marcel Ciolacu: Aderarea României la spaţiul Schengen este în discuţia actualei preşedinţii a Ungariei

marcel ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Sursă foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2024   •   23:24

Premierul Marcel Ciolacu se arată ferm convins că discuţii pe tema aderării României la Spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre vor avea loc la reuniunile de pe tema justiţiei şi afacerilor interne care vor avea loc în cursul acestui an.

„Este în discuţia actualei preşedinţii a Ungariei aderarea la Spaţiul Schengen.

Sunt două: avem în octombrie primul JAI şi mai avem unul în decembrie”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, într-o conferinţă de presă. 

Întrebat dacă, în opinia sa, la reuniunile din acest an pe tema justiţiei şi afacerilor interne se va lua în discuţie intrarea României în Shengen şi cu graniţele terestre, premierul a răspuns: „Eu sunt ferm convins că se va întâmpla acest lucru”.

România beneficiază de sprijinul Franţei pentru a intra cât mai repede în Schengen terestru

România beneficiază de sprijinul deplin al Franţei pentru a intra cât mai repede în spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre, după ce pe 31 martie a intrat în spaţiul de liberă circulaţie cu cele maritime şi aeriene, a afirmat, vineri, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Nicolas Warnery, la recepţia de Ziua Naţională a ţării sale.

Premierul Marcel Ciolacu susține că România este o țară sigură, care nu va fi atacată nici de Rusia, nici de altă țară.

Marcel Ciolacu a reacționat astfel la ultimele mesaje rostogolite de propaganda moscovită și a comentat că insistența acesteia cu privire la capabilitățile de atac ale Federației Ruse face parte din războiul hibrid al puterii de la Kremlin.

„România nu va fi atacată. România este o țară sigură. Vă spun acest lucru pentru că, în primul și în primul rând, Rusia nu-și permite să atace România.

România nu va fi atacată de către Rusia și de către nimeni altcineva”, a declarat el, miercuri seară.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close