Antena 3 CNN Politică Boloş anunţă că ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024: „Avem un grad de realizare de 100,6%"

Boloş anunţă că ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024: „Avem un grad de realizare de 100,6%"

Marcel Bolos - facebook
Marcel Boloş, ministrul Finanţelor. Sursa foto: Facebook Marcel Boloş
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2024   •   21:36

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a depășit planul de încasări în primele șase luni ale anului 2024, iar comparativ cu planul asumat la începutul anului, surplusul încasărilor bugetare este de 1,2 miliarde de lei, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, pe Facebook. 

Potrivit ministrului, datele pentru primul semestru din 2024 arată încasări totale de 218,5 miliarde de lei, în creștere cu 17,8%, cu 33,04 miliarde de lei mai mult decât în perioada similară din 2023.

Referitor la colectarea TVA-ului, Boloș a anunțat o creștere de 6,58 miliarde de lei (o creștere de 15,6%).

„Sigur că cerințele de îmbunătățire a activității vor fi întotdeauna valide și reflectă dorința noastră comună de a avea un sistem fiscal cât mai echitabil și mai eficient.

În acest sens, nu pot fi negate progresele importante în atingerea planului nostru de colectare a veniturilor, și vreau să subliniez rolul pe care digitalizarea ANAF îl are în acest proces.

Chiar dacă măsurile implementate nu sunt pe placul tuturor și unele schimbări au fost cel puțin provocatoare, digitalizarea însemnă că de la lună la lună vom avea inspecții fiscale mai puțin împovărătoare pentru contribuabili și mai puțin costisitoare pentru #ANAF, cu o abordare mai uniformă în cadrul analizei de risc și din partea inspectorilor aflați în control”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, deși la nivel global, în prima jumătate a anului, numărul controalelor este similar cu anul trecut, au fost aplicate mai multe sancțiuni, ceea ce arată o creștere a nivelului de eficiență.

„Cel mai important aspect este că digitalizarea ne permite să protejăm și să respectăm contribuabilii onești, permițându-le să își desfășoare activitatea fără intervenții inutile din partea autorităților fiscale.

În final, așa cum am mai spus-o în trecut, fiecare leu colectat corect este o investiție în viitorul colectiv al românilor, contribuind la dezvoltarea infrastructurii, sănătății, educației și altor domenii vitale pentru îmbunătățirea calității vieții românilor", a conchis Marcel Boloş. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close