Antena 3 CNN Politică Mantale - tun imobiliar în nordul Capitalei

Mantale - tun imobiliar în nordul Capitalei

Mantale - tun imobiliar în nordul Capitalei
30 Mai 2007   •   08:58

Înfloresc afacerile cu drepturi litigioase cumpărate de la moştenitorii care trebuie să primească pământ în zonele "de aur" din Capitală. "Jurnalul Naţional" scrie că într-o singură zi, la începutul acestui an, au fost rezolvate patru dosare în care sunt implicate nume sonore şi terenuri extrem de valoroase din nordul Capitalei. Comisia pentru Aplicarea Fondului Funciar, care se ocupă de aceste retrocedări, este condusă de prefectul Mioara Mantale. Aceasta nu a putut fi contactată de Antena 3 pentru o reacţie în legătură cu acest subiect.

Zona verde din Nordul Bucureştiului riscă să se transforme într-un cartier rezidenţial, avertizează ziariştii de la "Jurnalul Naţional". Cel care are cea mai generoasă ofertă de teren este Gigi Becali. Acesta a cumpărat drepturile litigioase pentru 27 de hectare. Becali susţine că acestea s-ar găsi exact în curtea Institutului de cercetare pentru pomicultură. Hectarele au fost cumpărate de la Radu Miclescu.

În mare parte, corespondenţa dintre acesta şi instituţiile statului a fost purtată de Virgil Tudorache, finul latifundiarului. Acesta are mai multe dosare de retrocedare în joc, prin cumpărarea unor drepturi litigioase. Întâmplător sau nu, scriu cei de la "Jurnalul Naţional", o parte dintre dosarele finului lui Becali au trecut cu brio prin Comisia Municipiului Bucureşti pentru aplicarea Legilor Fondului Funciar.

El nu a fost însă pus încă în posesie pentru nici unul dintre petenţii săi, motiv pentru care Tudorache a repetat în numeroase rânduri că va da în judecată Primăria Sectorului 1 şi Agenţia Domeniului Statului. Alături de dosarul finului lui Gigi Becali, în aceeaşi comisie de Fond Funciar au mai trecut încă patru dosare.

În majoritatea cazurilor, numele din dosare nu corespund cu numele celor care vor deveni proprietarii terenurilor. Concret, spun jurnaliştii, petenţii îşi vând drepturile litigioase în schimbul unor sume fabuloase. Afacerea nu este nici pe departe una neprofitabilă pentru cei care cumpără terenul de pe hârtie. Odată împroprietăriţi cu 2-3 hectare în Băneasa, ei devin automat milionari în euro.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close