Antena 3 CNN Politică Manfred Weber și Roberta Metsola îl susțin pe Ciucă la prezidențiale: E singurul candidat care poate conduce cu succes România

Manfred Weber și Roberta Metsola îl susțin pe Ciucă la prezidențiale: E singurul candidat care poate conduce cu succes România

nicolae ciuca roberta metsola manfred weber
Metsola spune că a admirat întotdeauna angajamentul lui Nicolae Ciucă și respectul său pentru valorile democratice. Sursă colaj foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de A.S.    |    23 Oct 2024   •   21:00

Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European, și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, au transmis miercuri seară mesaje de susținere a candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, în cadrul evenimentului de lansare a programului prezidențial al liderului PNL. „Așteptăm cu nerăbdare ca președintele României pentru următorii cinci ani să fie Nicolae Ciucă”, a spus Weber. Metsola spune că a „admirat întotdeauna angajamentul său, respectul pentru valorile democratice și eforturile sale de a consolida vocea României în Europa”.

„Dacă privesc situaţia din România, dacă privesc situaţia din întreaga regiune, ameninţările din Ucraina, interferenţele ruseşti în Republica Moldova, situaţia din Orientul Mijlociu, sunt profund convins că Nicolae Ciucă este singurul candidat care poate conduce cu succes România prin aceste provocări de securitate în viitor”, a spus Weber în mesaj.

El a subliniat că PNL a fost întotdeauna partidul locurilor de muncă, al creșterii economice, al IMM-urilor și al antreprenorilor. „În timp ce populiștii, extremiștii și euroscepticii nu au nicio soluție, oamenii din Uniunea Europeană au acordat Partidului Popular European un mandat puternic de a conduce”, a afirmat președintele PPE.

Manfred Weber a adăugat că, în Europa, Partidul Popular European este partidul primarilor.

„În România, PNL este partidul primarilor. Așteptăm cu nerăbdare ca președintele României pentru următorii cinci ani să fie Nicolae Ciucă. Mult succes, Nicolae! Poți conta pe sprijinul PPE pentru viziunea ta de a modela viitorul României. Mult succes tuturor colegilor tăi din PNL care candidează la alegerile parlamentare. PPE va fi alături de voi”, a încheiat Weber.

Roberta Metsola, despre Ciucă: „Am admirat întotdeauna angajamentul său”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a spus că Nicolae Ciucă a demonstrat în mod constant capacitatea de a asculta cetățenii, de a-i înțelege și de a lucra la politici care îmbunătățesc viața oamenilor.

„La ultimele alegeri europene din iunie, România și românii s-au ridicat la înălțimea așteptărilor cu o participare impresionantă. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru munca neobosită pe care ați depus-o pentru a ieși la vot. Datorită vouă, România a reușit. Și totuși există încă provocări cu care ne confruntăm. Vedem cu toții războiul Rusiei împotriva Ucrainei și repercusiunile și impactul acestuia în Europa, în special în țările vecine, precum România”, a spus Roberta Metsola.

Ea a continuat: „În aceste vremuri dificile, oamenilor le pasă de securitatea și prosperitatea lor, își fac griji pentru siguranța lor, pentru protejarea drepturilor lor și cu privire la posibilitatea de a-și încălzi casele și de a ajunge cu salariile la sfârșitul lunii”.

Metsola spune că a admirat întotdeauna angajamentul lui Nicolae Ciucă și respectul său pentru valorile democratice.

„În aceste momente, leadeship-ul contează. L-am cunoscut pe Nicolae Ciucă, mai întâi ca prim-ministru al României, iar mai târziu ca și coleg, în calitate de președinte al Senatului României. În tot acest tip am admirat întotdeauna angajamentul său, respectul pentru valorile democratice și eforturile sale de a consolida vocea României în Europa”, a mai spus președinta Parlamentului European.

„În calitate de președinți ai Parlamentelor noastre, înțelegem greutatea responsabilității pe care o purtăm, de a ne asculta cetățenii, de a-i înțelege și de a lucra la politici care îmbunătățesc viața oamenilor. Nicolae Ciucă a demonstrat în mod constant capacitatea de a face acest lucru. Încă o dată, leadership-ul contează”, a conchis Roberta Metsola.

×
Parteneri
x close