La închiderea secţiilor de votare, la ora 21.00, prezenţa la urne în Cluj-Napoca a fost de 29,94%, cu peste 11% mai mică decât la alegerile locale din 1 iunie 2008, când s-a înregistrat o participare la urne de 41,39%, anunţă Agerpres.
Prezenţa la vot la ora 17.00 a fost de 20,45%, la ora 14.00 a fost de 13,5%, iar la ora 10.00, de numai 2,44%.
Deocamdată, nu se cunosc rezultatele alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Ele urmează să fie anunţate în cursul zilei de luni.
Spre deosebire de precedentul scrutin, de această dată n-au existat sondaje exit-poll, dar, în cursul nopţii, partidele politice vor face o numărătoare paralelă a voturilor pe care le-au obţinut candidaţii lor.
Ziua alegerilor a fost liniştită la Cluj-Napoca, existând însă şi o serie de nemulţumiri semnalate în special de reprezentanţii PSD. În total, la cele 163 de secţii de vot din municipiu au fost aşteptaţi să-şi exprime opţiune politică peste 272.000 de clujeni, printre ei numărându-se şi premierul Emil Boc, care a venit la urne la ora 10.00.
Pentru postul de primar, rămas vacant după investirea lui Emil Boc în funcţia de prim-ministru al României, au luptat nouă candidaţi: Sorin Apostu (PD-L), Marius Nicoară (PNL), Teodor Pop Puşcaş (PSD), Călin Oancea (PNŢCD), Gheorghe Oros (PAS), Gheorghe Aştileanu (PNG-CD), Gergely Balasz (PCM), Laszlo Csaba (Partidul Verde) şi independentul Grigore Pop.
Spre deosebire de clujeni, locuitorii localităţilor Coloneşti şi Găneasa au participat în număr mare la vot. Prezenţa la vot în aceste localităţi a depăşit 70%. La Găneasa, proporţia de participare la vot a ajuns la 80%. Alegătorii au stat la cozi de peste 20 metri formate din mai mult de 100 de persoane pentru a ajunge la urne.
Antena3.ro