Antena 3 CNN Politică MAI anunță că propaganda electorală e interzisă pe Facebook. Drulă face scandal

MAI anunță că propaganda electorală e interzisă pe Facebook. Drulă face scandal

Cătălin Drulă, a trimis un mesaj la adresa ministrului Cătălin Predoiu

MAI anunță că propaganda electorală e interzisă pe Facebook. Drulă face scandal
Ministrul Cătălin Predoiu este acuzat că a transformat Poliţia Română în Poliţia Internetului, înainte de alegerile din 9 iunie
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   21:31

Mai multe persoane au sesizat că au fost căutate acasă de Poliţie sau sunate în momentul în care au postat sau distribuit conținut pe reţele sociale. Un partid politic a reacționat şi acuză MAI că a comis acte de abuz.

Totul a început după ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a reamintit, printr-un comunicat de presă, că propaganda electorală e interzisa pe Facebook.

În replică, Cătălin Drulă, a trimis un mesaj la adresa ministrului Cătălin Predoiu.

„Regimul Ciolacu-Ciucă o ia spre Belarus. Milițianul Predoiu face miliție sovietică pe Internet. De azi-dimineață, zeci de membri s-au trezit cu poliția la ușă pentru a le cere să schimbe fundalul paginilor Facebook sau să șteargă postări făcute zilele trecute”, a scris Cătălin Drula, pe Facebook. 

Regimul Ciolacu-Ciucă o ia spre Belarus. Milițianul Predoiu face miliție sovietică pe Internet. De azi-dimineață, zeci...

Publicată de Cătălin Drulă pe Sâmbătă, 8 iunie 2024

Reacţii au venit şi din teren de la membrii aceluiaşi partid. De exemplu, coordonatorul de campanie, Cristian Seidler, a dat şi câteva exemple prin care acuza autorităţile că au comis acte de abuz.

„Din păcate, în această zi constatăm că ministrul Predoiu a transformat Poliţia Română în Poliţia Internetului. Au apărut cazuri de abuz din partea autorităţilor în mai multe judeţe din ţară în legătura cu aplicarea legislaţiei electorale”, a declarat Cristian Seidler.

El a dat şi câteva exemple în acest sens. Coordonatorul de campanie al USR a mai adăugat că „este foarte vigilantă Poliţia Internetului dirijată de domnul Predoiu. Mai bine s-ar ocupa de cazurile de traficanţi de droguri. Dacă ar fi şi acolo atât de vigilenţi, România ar arăta diferit”, a transmis Cristian Seidler, într-un material video publicat pe Facebook. 

MAI anunță că propaganda electorală e interzisă pe Facebook

"Pentru corecta informare a publicului, având în vedere anumite informații apărute în spațiul public privind sancționarea unor persoane care au continuat campania electorală prin postări pe rețelele sociale,facem următoarele precizări: Potrivit Deciziei nr. 4546/2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în România rețelele de socializare sunt considerate spațiu public. Astfel, continuarea promovării electorale în afara perioadei permise de lege este interzisă, inclusiv în aceste medii, conform legislației în vigoare", a transmis MAI, printr-un comunicat de presă. 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă USR Catalin Predoiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Fostul șef al Mossad: Dacă Libanul nu ajunge la un acord cu noi, va fi război
x close