Antena 3 CNN Politică Mădălina Turza (PNL) acuză că funcțiile publice sunt ocupate de oameni incompetenți: "Serviciul public înseamnă să nu dormi noaptea de grija oamenilor"

Mădălina Turza (PNL) acuză că funcțiile publice sunt ocupate de oameni incompetenți: "Serviciul public înseamnă să nu dormi noaptea de grija oamenilor"

Mădălina Turza (PNL) a criticat un obicei deja cunosc ce privește ocuparea funcțiilor de la stat de către rude, prieteni sau persoane care nu au abilitățile necesare pentru a ocupa acele locuri de muncă.

madalina sturza pnl functii publice oameni incompetenti
Mădălina Sturza (PNL) acuză că funcțiile publice sunt ocupate de oameni incompetenți: "Serviciul public înseamnă să nu dormi noaptea de grija oamenilor" Sursa foto: Facebook/Maria Madalina Turza
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   13:40

Mădălina Turza, consilier de stat, condamnă modul de funcționare a instituțiilor de stat care sunt pline de oameni care plimbă foi de colo în colo în așteptarea orei 16, pentru a pleca acasă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta susține că nu este corect ca oamenii care nu au ce să caute pe funcții publice de specialitate să ocupe locul celor specializați.

"Reacția pe care am avut-o pe pagina mea de socializare punctul meu de vedere personal. Acesta vine în contextul în care se discută foarte mult despre salariile oamenilor care lucrează în sistemul public. A fost o reacție onestă. Cuantumul salariilor oamenilor care lucrează. în sistemul public nu este nici pe departe unul nesimțit, ci vorbim despre niște costuri foarte mari generate de această supraîncărcare a sistemului aparatului public cu o serie de oameni care nu au ce să caute acolo. 

Plimbarea hârtiilor și rupea ușii la ora 16 nu este un fenomen de ieri, de azi. Trebuie să avem curajul să fim onești. Este un lucru care se întâmplă în sistemul public de zeci de ani, tocmai pentru că acolo, pe baza de cunoștințe, s-au accesat tot felul de oameni care nu-și cunosc menirea și din cauza prezenței acestor oameni într-un număr destul de mare, un procent foarte mic de specialitate sunt încărcați de muncă foarte mare pentru că celilalți nu muncesc.

Este o realitate și problemă constă în faptul că tu ca și conducător de autoritate, de instituție, de ministru nu este imposibil de a scăpa de acești oameni pentru că legea funcționarului public nu poate permite să-și acorde măsuri împotriva lor. 

Este nevoie de evaluare minuțioasă a acestor oameni și prin modificări legislative, să poată să rămâi doar cu cei care să aibă grijă de vocație să servească poporul", a scris Mădălina Turza în postarea de pe Facebook.

×
Subiecte în articol: funcții publice ocupate
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close