Antena 3 CNN Politică "Mă încăpăţânez să rezist în funcţie"

"Mă încăpăţânez să rezist în funcţie"

"Mă încăpăţânez să rezist în funcţie"
25 Mar 2007   •   20:59

În timp ce se afla într-o vizită oficială la Târgu Mureş, Monica Macovei a declarat că nu va renunţa la conducerea ministerului. ?Decizia mea este să rămân, iar personal rezist, sunt încăpăţânată şi sunt puternică. Vreau să continui atât combaterea corupţiei şi să asigur independenţa acelor care lucrează în aceste dosare?, a spus Macovei.

Potrivit acesteia, nu există un conflict între ea şi vicepremierul Marko Bela, care declarase că ar fi nevoie de un alt ministru al Justiţiei. ?Nu comentez afirmaţiile dânsului şi nu doresc nici să comentez priceperea dânsului în domeniul justiţiei. Eu nu am niciun conflict cu domnul Marko Bela sau cu UDMR, eu am relatat publicului atitudinea UDMR şi a dânsului în raport cu două momente din lupta împotriva corupţiei şi anume cu adoptarea declaraţiilor de avere şi înfiinţarea Agenţiei de Integritate?, a mai declarat Macovei.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că ar fi nevoie de un alt ministru al Justiţiei, arătând că nu crede că Monica Macovei ar putea să facă faţă în viitor unei reforme profunde în Justiţie. Marko Bela a răspuns astfel unei întrebări a ziariştilor privind oportunitatea demisiei din Guvern a miniştrilor Monica Macovei şi Vasile Blaga. "În timp ce domnul Blaga a avut o performanţă în Guvern, nu am aceeaşi opinie şi despre doamna Monica Macovei", a spus Marko Bela. El a apreciat că ceea ce s-a văzut în domeniul Justiţiei au fost doar "măsuri la suprafaţă".

Mediafax

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close