Antena 3 CNN Politică A început votul online pentru alegere președintelui USR. Cine sunt cei patru candidați care se luptă pentru șefia partidului

A început votul online pentru alegere președintelui USR. Cine sunt cei patru candidați care se luptă pentru șefia partidului

BeFunky-collage
Luni încep alegerile pentru un nou președinte al USR | Sursă foto: Hepta & Facebook
de Laura Dinu    |    24 Iun 2024   •   10:40

Membrii USR își aleg, începând de luni, prin vot online, noul președinte al partidului, după demisia lui Cătălin Drulă. Pentru funcție s-au înscris patru candidați, iar procedura de vot se va termina miercuri, la ora 12:00. După alegerea președintelui, urmează un alt vot, de această dată în cadrul unui Congres organizat pe 29 iunie, unde delegații vor stabili prin vot componența unui nou Birou Național.

Update 10:40. În această dimineață, la ora 8:00, a început votul intern pentru alegerea noului președinte al USR. Votul se desfășoară online și se va încheia în data de 26.06.2022, la ora 12:00.

Înainte de începerea votului, doi dintre candidați au anunțat că își retrag candidaturile pentru președinte USR.

Lista finală a candidaților pentru președinte USR este (în ordinea în care apar pe buletinul de vot):

1. Filip Vasile-Gabriel

2. Hossu Radu-Mihai

3. Lasconi Elena-Valerica

4. Seidler Cristian-Gabriel

În primele două ore de vot, adică până la ora 10, două mii de membri și-au exprimat opțiunea pentru un candidat. Astăzi și mâine, 24-25 iunie, va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Cine sunt cei patru candidați pentru șefia USR

Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța.

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat. A avut mai multe funcții în acest domeniu, de la poziții de execuție la funcția de director, și a activat, de asemenea, ca antreprenor. A avut proiecte în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și în străinătate.

Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală. Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019. 2.

Radu Hossu – 38 ani, Brașov.

Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului declanșat de Rusia, prin relatări de pe front și prin ajutoare pentru civilii și militarii ucraineni.

Pentru implicarea sa, a fost decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de Armata Ucraineană. A fost președintele Asociației Pro Democrația Brașov și a fost implicat, de asemenea, în organizarea la Brașov a protestelor în cazurile tragediei de la Colectiv și a OUG 13. Radu Hossu activează în filiala USR Brașov, fiind membru din 2020. 3.

Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeş.

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei - bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019. 4.

Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, Bucureşti.

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. În primul său mandat de deputat, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat. Înainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă. A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la drept din ELSA România. Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online. Șase membri USR au fost validați inițial în competiția pentru președinția partidului.

„Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, se menționează în comunicatul partidului.

Cătălin Drulă a demisionat din funcția de președinte al USR în urma rezultatelor slabe obținute la alegerile din 9 iunie.

×
Subiecte în articol: USR președinte USR alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Medicul care a amenințat un șofer cu pistolul spune că s-a simțit „în pericol”
x close