Acuzat că el ar fi fost sursa informațiilor apărute în presă despre premier, Ludovic Orban s-a apărat, spunând că premierul nu i-a povestit niciodată episodul arestării din America.
Ludovic Orban i-a transmis lui Florin Cîțu cine este adevăratul vinovat din spatele dezvăluirilor cu privire la detenția pe care premierul a făcut-o în Statele Unite.
”Dacă premierul Florin Cîțu este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el. Pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viața lui, care este totuși o realitate, s-a întâmplat, face parte din acele din acele părți din umbră sau penumbră, pe care o pot avea mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de anumite lucruri este să mărturisești!”, a declarat Ludovic Orban la B1.
Fostul premier spune că nu a mai discutat cu Florin Cîțu după acele dezvăluiri.
”Este omisiune, adică nu i-aș spune minciună. Adică este minciună prin omisiune. Nu mai e în forma corectă. Evident că nu m-a sunat!”, a mai spus Orban.
În exclusivitate pentru Antena 3 Ludovic Orban a mărturisit că atitudinea lui Florin Cîțu îl afectează.
”A fost jenant să mă calomnieze pe mine, să spună că această informație a fost difuzată din tabăra mea. Este o minciună gogonată, nu am avut această informație, iar dacă aș fi avut-o, eu l-aș fi sfătuit pe Florin Cîțu să facă el publică această informație”.
Cu toate acestea., Ludovic Orban a evitat să spună dacă Ludovic Orban ar trebui să demisioneze.
Ce scria presa americană în urmă cu 21 de ani despre arestarea lui Florin Cîţu
Un document din martie 2000, al autorităților americane, indică faptul că premierul Florin Vasile Cîțu ar fi fost condamnat la două zile de închisoare și plata a 1.000 de dolari, în SUA, pentru șofat sub influența alcoolului. În cursul zilei de miercuri, Cîțu a confirmat incidentul.
Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Cîțu ar fi fost reținut două zile în anul 2000 și a primit o amendă de 1.000 de dolari americani, potrivit unui portal juridic din SUA. Decizia este a unui judecător american, iar Cîțu și-a recunoscut fapta în fața instanței.
Incidentul apare și în arhiva unei publicaţii locale din Iowa (SUA). The Ames Tribune, nota, pe 4 decembrie 2000, că Florin Cîţu a fost suprins, la ora 02.11, la intersecţia străzilor Elwood Drive şi Lincoln Way din oraşul Ames, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Informaţia apărea alături de multe altele similare, într-o pagină destinată evenimentelor locale de acest tip.
Ce maşină conducea Florin Cîţu în SUA, atunci când a fost tras pe dreapta de poliţişti
"Era deja o mașină veche, fabricată în anii 90. Florin a trebuit să o vândă ca să poată plăti amenda de peste 1.000 de dolari", potrivit unor surse citate de libertatea.ro.
Autoturismul în care se afla Florin Cîțu în momentul când a fost prins de Poliția din statul american Iowa, în urmă cu 20 de ani, era un Ford Probe, un model sport coupe.
În plus, era marca prin care cei de la Ford încercau să înlocuiască vechiul lor Mustang.