Antena 3 CNN Politică Orban, apel la calm: "Nu putem să aruncăm în aer coaliția. Nu e o soluţie ca USR să se alieze cu PSD"

Orban, apel la calm: "Nu putem să aruncăm în aer coaliția. Nu e o soluţie ca USR să se alieze cu PSD"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut un apel la calm pentru ambele tabere care se gândesc la moţiunea de cenzură şi spune că nu poarte crede că USR ar putea să se alieze cu PSD.

ludovic orban
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    02 Sep 2021   •   11:48

"Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect față de partenerii de guvernare, dar în primul rând responsabilitate față de cetățean.

Nu putem din motive conjuncturale să aruncăm în aer coaliția. 

Fac apel către USR-PLUS: nu e o soluție să pună presiune asupra Guvernului și să spună chiar că s-ar alia cu PSD. 

Nu pot să cred că vreo formațiune din coaliție că s-ar putea bizui pe PSD. Tocmai din acest motiv ne-am unit", a declarat, joi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Orban: "Nu pot să cred că vreo formațiune din coaliție s-ar putea bizui pe PSD. Tocmai din acest motiv ne-am unit"

"După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reușit formarea unei coaliții care să scape România din ghearele PSD. 

Ne-am angajat la patru ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, la o guvernare competentă, performantă, care să ducă la creșterea calității vieții.

Suntem azi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat: nici Cîțu, nici USR-PLUS și nicio altă formațiune politică.

Ca președinte al PNL sunt un garant al unității PNL, dar în același timp am obligația de a garanta funcționarea coaliției. Nu putem guvernara fără ca fiecare din formațiunile politice care au semnat acordul de coaliție să susțină programul de guvernare.

Orice plecare poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea Guvernului și a României la cheremul PSD. De 31 de ani am luptat împotriva formațiunilor care provin din PCR", a continuat Orban.

USR ar vrea să negocieze cu PSD ca să dărâme guvernul Cîţu

USR ar fi dispus să negocieze cu PSD ca să dărâme guvernul Cîţu, potrivit unor surse Antena 3, după ultimele acţiuni de pe scena politică care au culminat cu revocarea ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Premierul Florin Cîţu l-a sunat miercuri seara pe Dan Barna şi l-a anunţat că are acceptul de la Cotroceni pentru schimbarea ministrului.

Din acest motiv, USR este hotărât să nu dea un pas înapoi. În plus, o variantă este aceea ca astăzi ei să înceapă negocieri cu PSD pentru moţiunea de cenzură.

USR-PLUS a anunţat că şi-a retras susţinerea pentru Florin Cîţu

"USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. 

Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. 

În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. 

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie", a anunţat USR-PLUS.

Premierul Cîţu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că demnitarul se opune reformelor.

"Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru de Justiţie a domnului Stelian Ion. 

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. 

Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. 

De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată", a motivat Florin Cîțu, miercuri seara.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close