Antena 3 CNN Politică Lucrările Parlamentului, reluate. PDL va absenta la citirea moţiunii, dar va valida noua conducere BNR

Lucrările Parlamentului, reluate. PDL va absenta la citirea moţiunii, dar va valida noua conducere BNR

Lucrările Parlamentului, reluate. PDL va absenta la citirea moţiunii, dar va valida noua conducere BNR
08 Oct 2009   •   12:39

Lucrările Parlamentului vor fi reluate cu aceeaşi ordine de zi decisă astăzi dimineaţă, a anunţat preşedintele de şedinţă Ioan Oltean, după consultarea liderilor grupurilor parlamentare. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a anunţat că parlamentarii democrat-liberali nu vor participa la citirea moţiunii de cenzură PNL-UDMR, urmând a reveni la votul de validare a noii conduceri a BNR.

Poziţia PDL a fost criticată de către fostul premier, liberalul Călin Popescu-Tăriceanu care a acuzatacest partid că face "exces de populism şi demagogie". "Constat cu regret încercările PD-L de a bloca în Parlament dreptul opoziţiei de a citi o moţiune de cenzură. Am avut o discuţie în care le-am prezentat pedeliştilor consecinţele. Vreau să atrag atenţia asupra comportamentului nedemocratic al PD-L, ducând în derizoriu toată această dezbatere. Faceţi exces de populism şi demagogie pe tema pensiilor!", a afirmat Tăriceanu.

"Tema pensiilor este o temă populară. Nu cred că aveţi dreptul să ne puneţi pumnul în gusă cu legea pensiilor", a mai spus fostul premier.

Cu jumătate de oră în urmă, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat că plenul va vota, în cursul zilei, noul Consiliu de Administraţie al BNR.Anunţul lui Oltean vine după ce şedinţa plenului reunit consacrată citirii moţiunii de cenzură şi votării CA al BNR a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Venit într-o scurtă descindere la Parlament pentru o întâlnire cu proprii parlamentari, premierul Emil Boc anunţa că se gândeşte la posibilitatea emiterii unei OUG dacă PSD şi PNL nu vor fi de acord cu reluarea şedinţei pentru numirea conducerii BNR.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close