Antena 3 CNN Politică Lovitură dură pentru Dragnea. Tribunalul Bucureşti respinge cererea fostului şef al PSD de schimbare a judecătorului

Lovitură dură pentru Dragnea. Tribunalul Bucureşti respinge cererea fostului şef al PSD de schimbare a judecătorului

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 12:30 29 Ian 2020 Modificat la 12:30 29 Ian 2020
o_1dvobv9i71ugg5p51u541qfel5tb.jpg
Foto: Agerpres

UPDATE 12.30 - Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, cererea lui Liviu Dragnea de recuzare a judecătorului care soluţionează contestaţia la executarea pedepsei în dosarul "DGASPC Teleorman".

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, recuzarea judecătorului care îi soluţionează contestaţia la executarea pedepsei.

Apărătorii au susţinut că judecătorul ar fi semnat o cerere adresată de Forumul Judecătorilor din România către Consiliul Superior al Magistraturii de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de două categorii de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea "într-o manifestaţie publică şi într-o emisiune politică".

"Am văzut că aţi făcut o cerere de abţinere care s-a respins, dar noi facem cerere de recuzare. Este greu de conceput ca astăzi să consideraţi că opiniile sale sunt de actualitate şi că el crede că a fost condamnat ilegal. (...) Este vorba de opinia sa faţă de unele manifestări din justiţie. Cazul nostru vizează chiar cele criticate atunci de clientul nostru. (...) Acele afirmaţii vizau faptul că oamenii nevinovaţi trebuiau puşi în cătuşe şi că aceasta nu este justiţie", a declarat avocatul Liviu Popescu.

Dosarul DGASPC Teleorman

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

UPDATE 11.40 - Joi, Liviu Dragnea va merge şi la ICCJ.

UPDATE 10.40 - Liviu Dragnea a cerut schimbarea judecătoarei care ar fi trebuit să decidă dacă va fi pus în libertate sau nu, motivând că aceasta ar fi semnat un memoriu împotriva lui în trecut.

Dragnea susţine că Manuela Orzaţă ar fi părtinitoare, deoarece că a semnat un memoriu în care se cerea apărarea Justiţiei, în urma unor declaraţii făcute de fostul lider PSD. 

Dacă cererea de recuzare va fi acceptată, dosarul se va repartiza aleatoriu unui alt complet. Dacă nu va admisă, aceeaşi judecătoare va fi învestită cu soluţionarea acestei contestaţii la executare formulată de Liviu Dragnea.

UPDATE 09.15 - Este o zi mare pentru Liviu Dragnea, care a fost adus în faţa judecătorilor. Fostul lider PSD susţine că modul în care a fost constituit completul care l-a condamnat este nelegal şi contravine deciziilor Curţii Constituţionale. 

Ar putea fi ziua eliberării pentru Dragnea, deoarece va fi lăsat să plece acasă imediat, dacă magistraţii tribunalului Bucureşti îi dau dreptate. 

"S-a făcut o cerere de recuzare la doamna judecător întrucât dânsa a făcut o cerere de abţinere în care a invocat aceleaşi temeiuri pe care le-a invocat şi prima judecătoare care s-a abţinut şi a cărei cerere a fost admisă.

E vorba despre faptul că au semnat un memoriu la CSM despre nişte afirmaţii făcute de domnul Dragnea şi atunci atâta timp cât un judecător semnează un asemenea memoriu, noi am considerat că nu poate fi imparţială nici măcar aparent.

Dânsa a făcut cerere de abţinere, i-a fost respinsă, iar noi am făcut cerere de recuzare care e perfect admisibilă.

Două judecătoare au realizat că nu pot judeca un om în privinţa căruia s-au exprimat într-un mod care contravine chiar cererii pe care am formulat-o noi. Vom vedea mâine ce se întâmplă acolo", a explicat, miercuri, Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea, care a completat că joi vor ajunge din nou în faţa magistraţilor tot cu o contestaţie în executare, dar la ICCJ.

Apărătoarea lui Dragnea a făcut cerere de recuzare

UPDATE 08.22 - Liviu Dragnea a ajuns la Tribunalul Bucureşti, unde urmează să se întâlnească cu magistraţii.

Dargnea a fost de la penitenciar la tribunal cu o dubă, el aflându-se în custodia autorităţilor.

Cel mai probabil, şedinţa de judecată nu va fi una publică.

Dragnea a ajuns în fața judecătorilor

----------------------------

Ştirea iniţială 08.10

Fostul lider PSD susţine că modul în care a fost constituit completul care l-a condamnat este nelegal. 

Dacă magistraţii Tribunalului Bucureşti îi dau dreptate, atunci Dragnea va fi eliberat pe loc. 

Liviu Dragnea, adus în fața judecătorilor

×
Etichete: Liviu Dragnea
x close