Antena 3 CNN Politică Liviu Pop: Camerele de supraveghere la BAC vor fi poziţionate spre elevi, nu pe geamuri şi uşi

Liviu Pop: Camerele de supraveghere la BAC vor fi poziţionate spre elevi, nu pe geamuri şi uşi

2 minute de citit Publicat la 11:29 20 Mai 2012 Modificat la 11:29 20 Mai 2012
Liviu Pop: Camerele de supraveghere la BAC vor fi poziţionate spre elevi, nu pe geamuri şi uşi
Foto: Agerpres
Toate cele 638 de centre de examen vor avea camere de supraveghere la bacalaureat, iar acestea vor fi poziţionate pe elevi, nu pe geamuri şi uşi, a declarat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, într-o emisiune televizată.
   
"Dotarea la bacalaureat va fi îmbunătăţită, toate unităţile şcolare vor fi dotate cu  camere de luat vederi, astfel încât să nu mai avem situaţii pe care le-am avut anul trecut, centre fără aparatura necesară. Să nu existe centre fără aparatură necesară. Cele 638 de centre vor avea camere de luat vederi poziţionate pe elevi, nu pe geamuri şi pe uşi", a spus Liviu Pop. 
   
Ministrul interimar al Educaţiei a precizat că săptămâna viitoare vor fi făcute controale pentru a verifica dacă în toate sălile există camere de supraveghere şi dacă ele funcţionează.
   
"Vom avea o situaţie, săptămâna viitoare ne vom deplasa în fiecare centru pentru a verifica dacă este în regulă ceea ce au declarat colegii noştri. Urmează să completăm acele săli cu aparatură. Suntem încorsetaţi,  în 11 zile trebuie să organizăm examenul de bacalaureat", a adăugat Liviu Pop.
   
El a precizat că elevii prinşi copiind vor fi trataţi la fel ca în 2011, întrucât este aceeaşi metodologie de examen.
   
Întrebat cum crede că vor fi rezultatele la bacalaureat, Liviu Pop a spus că nu ştie.
   
"Nu ştiu cum vor fi rezultatele. Unii elevi au căzut în două sesiuni, acum plătesc deja. Numărul celor care susţin bacalaureatul acum este mult mai mare. Cred că elevii sunt mult mai bine pregătiţi", a mai spus ministrul interimar al Educaţiei.
   
În legătură cu subiectele pentru bacalaureat, ministrul  Liviu Pop a spus că la acestea nu s-a intervenit întrucât erau terminate din 14 mai.
   
"Nu pot fi făcute altele pentru că durează şase luni. Nu ne poate acuza nimeni că am venit şi am dat subiecte noi", a adăugat Pop.
   
Întrebat câţi oameni cunosc subiectele pentru bacalaureat, Liviu Pop a răspuns că 24, apoi a ezitat.
   
"24 de oameni ştiu  aceste subiecte. Un singur om le ştie în totalitate, subiectele, şeful instituţiei. Dar el este de o anumită disciplină", a spus ministrul interimar al Educaţiei.
   
Liviu Pop a adăugat că i-ar conveni ca gradul de dificultate al subiectelor să fie la fel ca în 2011.

"Mi-ar conveni să fie la fel ca şi anul trecut, să vedem o radiografie clară", a precizat Liviu Pop.

Întrebat dacă o rată de promovabilitate de 50 la sută este un eşec al sistemului de educaţie sau o realitate a pieţei, a faptului că elevii nu mai vor să înveţe pentru că au alte modele, Liviu Pop a răspuns: "Puţin din fiecare".
   
"Pentru că noi, în afara examenului de bacalaureat, nu mai avem altele care ierarhizează la nivel naţional educaţia. Au fost eliminate admiterea în liceu şi treapta", a precizat Pop.

×
x close