Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, validat secretar general la Congres. Geoană zice pas aspiraţiilor lui Vanghelie de vice PSD

Liviu Dragnea, validat secretar general la Congres. Geoană zice pas aspiraţiilor lui Vanghelie de vice PSD

Liviu Dragnea, validat secretar general la Congres. Geoană zice pas aspiraţiilor lui Vanghelie de vice PSD
02 Oct 2009   •   16:26

Social-democratul Liviu Dragnea va fi astăzi confirmat de Congresul PSD în funcţia pe care a luat-o în vizor de ani buni: cea de secretar general al partidului, susţin surse social-democrate. În schimb, liderul PSD Mircea Geoană nu a fost de acord să satisfacă doleanţele altor colegi social-democraţi de a fi validaţi ca vicepreşedinţi ai partidului în cadrul acestui Congres. Astfel, visele de mărire alelui Marian Vanghelie, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan vor fi amânate după alegerile prezidenţiale, contribuţia lor la campania lui Geoană şi la scorul final urmând a cântări mult în numirea lor în posturile dorite, ne-au mai declarat sursele citate.
După ce a contribuit la debarcarea predecesorului său, Titus Corlăţean şi a asistat la numirea temporară ca interimar a lui Valeriu Zgonea, Dragnea a fost recompensat cu acest post în urma rezultatelor foarte bune pe care filiala sa le-a obţinut la alegerile europarlamentare.
Cum codiţa de interimar îl stânjenea, Dragnea a tot făcut lobby în ultima vreme pe lângă colegii din conducerea partidului ca să-i susţină validarea sa în funcţia de secretar general de cei 12.000 de delegaţi invitaţi la Congresul de lansare a candidatului lor prezidenţial.

Demersul său s-a finalizat cu validarea sa în cadrul Consiliului Naţional al PSD, întrunit, vineri,înaintea Congresului extraordinar al PSD. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a fost cel care a propus validarea lui Dragnea pe funcţia pe care o ocupa interimar pe motiv că este nevoie ca în campania electorală prezidenţială echipa din jurul lui Mircea Geoană să lucreze cât mai eficient.

Dacă în cazul lui Dragnea şi-a dat asentimentul confirmării acestuia în situaţia pretendenţilor la cele patru locuri de vicepreşedinte vacante, Geoană a preferat să amâne numirile după alegerile prezidenţiale. Statutar, Consiliul Naţional ar fi trebuit să valideze şi alte funcţii de conducere ocupate interimar, precum cele patru posturi de vicepreşedinţi, deţinute de Marian Vanghelie, Marian Oprişan,radu Moldovan şi Nicuşor Constatinescu, însă liderul PSD s-a opus preferând să-i aibă la mână pe respectivii colegi de partid, susţin sursele social-democrate citate.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close