Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Sper ca mâine sau poimâine să se convoace CSAT

Liviu Dragnea: Sper ca mâine sau poimâine să se convoace CSAT

aaa.jpg
de M.T.    |    28 Aug 2014   •   21:29

Evoluţia situaţiei din Ucraina ar putea impune convocarea unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a ţării înainte de 3 septembrie, atunci când era stabilit, a afirmat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea.

„Cred că premierul va avea o discuţie cu preşedintele, probabil în seara asta sau mâine. Cred că eventualitatea unui CSAT înainte de 3 septembrie, când era stabilit, s-ar putea să fie reevaluată şi reanalizată şi sper ca mâine sau poimâine să se convoace un CSAT”, a declarat Dragnea.

„Dacă, într-adevăr, trupele ruseşti şi tehnică militară rusească sunt angajate în lupte pe teritoriul Ucrainei, cred că este complet greşit să măsurăm pe hartă cât au intrat în teritoriu, până aici nu este invazie, de aici încolo este invazie. Pentru că este o dinamică ce se schimbă de la o oră la alta”, a continuat vicepremierul.

Dragnea consideră că „problema din Ucraina trebuie tratată cu maximă responsabilitate de toţi decidenţii din statul român. România va acţiona aşa cum se va decide în cadrul structurilor din care facem parte, NATO şi Uniunea Europeană. Trebuie să luăm decizii foarte rapid, în funcţie de evoluţia evenimentelor”.

Declaraţiile lui Liviu Dragnea vin în contextul în care, într-o discuţie cu reporterii la finalul declaraţiei de presă susţinute joi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că nu se impune convocarea CSAT pentru discutarea situaţiei din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea CSAT Ucraina Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close