Teleormăneanul Liviu Dragnea şi-a văzut marţi visul cu ochii. A devenit secretar general al partidului condus de Mircea Geoană, provocând supărarea lui Marian Vanghelie, care nu a excelat în acest an ca un organizator de succes la campoaniei social-democrate la nivelul Capitalei, şi dându-l astfel la o parte pe protejatul lui Viorel Hrebenciuc, deputatul Valeriu Zgonea care a exercitat până mai ieri interimar atribuţiile legate de această funcţie. Potrivit unor surse social-democrate, alegerea lui Dragnea ca secretar general al partiduluu a depins şi de rezultatale obţinute de liderul PSD Teleorman la ultimele alegeri, dar şi de capacitatea organizatorică dovedită de acesta.
De altfel, primele semnale că Dragnea a intrat efectiv în cărţile pentru acest post a fost mandatarea sa după europarlamentare cu întocmirea unui raport de control al rezultatelor electorale obţinute de filialele partidului. Drgnea trebuia să verifice potenţialul electoral al acestor organizaţii teritoriale şi să vină cu recomandări către conducerea centrală de reorganizare a filialeloor acolo unde se impunea pentru întărirea lor în perspectiva alegerilor prezidenţiale.
Ca atare, la şedinţa de astăzi a grupului de strategie electorală a PSD s-a decis ca Dragnea să preia atribuţiile de secretar general al PSD, la care cumulează şi o serie de atribuţii organizatorice pentru alegerile prezidenţiale din 2009.
În schimb, colegul său de partid, liderul grupului deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc a fost desemnat ca şef de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz şi miniştrii şi liderii principali ai PSD vor fi implicaţi în munca de consolidare a filialelor cu rezultate mai slabe la ultimele alegeri. Astfel, fiecare din miniştrii PSD vor prelua "câte unul sau două judeţe în coordonare în perioada pre-electorală în vederea aplicării tuturor elementelor de strategie şi coagulării în jurul acţiunii de campanie a structurilor judeţene".
Duvăz a precizat că se va continua practica întâlnirilor la centru cu reprezentanţii din teritoriu pentru a face diverse evaluări "în contextul celor doi ani electorali, adică în contextul în care se pot compara trei runde de alegeri, locale, parlamentare şi europene", dar şi pentru a se vedea "măsurile care se impun ca lucrurile să meargă mai bine peste tot".
Marius Vulpe, Antena3.ro