Lista miniştrilor se tot schimbă de la o oră la alta. După cum arată ultima variantă obţinută de Antena 3, jumătate din cabinetul Grindeanu pare să supravieţuiască schimbării de Guvern.
În timp ce Tudorel Toader rezistă la Ministerul Justiţiei, pentru Ministerul Apărării, au fost vehiculate 3 variante. Iniţial, au fost luaţi în calcul Mircea Duşa şi Dorel Căprar. Apoi, a apărut propunerea Adrian Ţuţuianu, şeful comisiei pentru controlul SRI.
Pentru Sănătate, mari şanse să fie ministru are Florian Bodog. S-a vehiculat şi numele Ecaterinei Andronescu pentru Educaţie şi cel al lui Mihnea Costoiu pentru cercetare. Mihnea Costoiu a refuzat însă să facă parte din noul guvern. Este posibil ca Educaţia şi cercetarea să fie comasate într-un singur minister, condus de Nicolae Istudor, rectorul ASE, luat în calcul şi pentru şefia guvernului.
Ionuţ Mişa este luat în calcul pentru Finanţe iar Gheorghe Şimon, pentru Economie, minister care a fost condus de Mihai Tudose în guvernul Grindeanu.
Pentru Ministerul Culturii, a fost propus Lucian Romaşcanu, şeful comisiei pentru cultură din Senat. Marius Nica a fost vehiculat la Comunicaţii dar propunere a picat. Sevil Shaideh rămâne vicepremier şi ministru al dezvoltăriii regionale. Al doilea vicepremier este Graţiela Gavrilescu de la ALDE. Carmen Dan rămâne la Interne.
Teodor Meleşcanu este păstrat în funcţia de ministru de Externe. Lia Olguţa Vasilescu, la Ministerul Muncii. La Fonduri Europene, Rovana Plumb. Petre Daea este păstrat la Agricultură. La Energie, este păstrat Toma Petcu. Şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este păstrat în noul cabinet. Doina Pană, din guvernul Ponta, s-ar putea întoarce la ministerul apelor şi Pădurilor. Gabi Petrea, este propus la Ministerul Tineretului. La Turism, ramane Mircea Titus Dobre.
Este menţinută şi Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni. De asemenea, sunt păstraţi din vechiul guvern Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, şi Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.