Antena 3 CNN Politică Liderul senatorilor PDL se contrazice cu independenţii: Vrem revocare, nu suspendare

Liderul senatorilor PDL se contrazice cu independenţii: Vrem revocare, nu suspendare

Liderul senatorilor PDL se contrazice cu independenţii: Vrem revocare, nu suspendare
03 Mar 2010   •   13:32

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a explicat, miercuri, că democrat-liberalii vor solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Parlamentarul democrat -liberal s-a ferit însă să precizeze pe ce baze juridice sau regulamentare se va întemia demersul grupului său în materie
După ce a anunţat în plen declanşarea procedurilor de ?suspendare? a lui Geoană, o practică inexistentă în Regulamentul acestei camere, senatorul PDL a revenit pentru a preciza că de fapt se vrea revocarea senatorului PSD. Întrebat pe ce argumentaţie se va fonda solicitarea PDL, Igaş a spus că va face aceste precizări într-o conferinţă de presă.
El l-a acuzat însă pe Geoană de faptul că în Biroul Permanent al Senatului de marţi a supus la vot un raport al Comisiei juridice, document, care susţine el, nu avea nici un temei să fie luat în considerare de vreme ce la comisie nu a existat cvorum de lucru.
"S-a făcut un abuz şi la acel moment. Abuzurile acestea repetate nu trebuie să se regăsească la nivelul Senatului. Asta ca să nu mai facem referire la supervotul lui Mircea Geoană, când Curtea Constituţională a sancţionat acel supervot. Noi vrem să îl revocăm din funcţie, pentru că doar aşa cred că vom asigura o anumită stabilitate", a conchis Igaş.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close