Antena 3 CNN Politică Liderii PDL şi-au mutat şedinţa de conducere la guvern. Mai mulţi democrat-liberali se opun creşterii fiscalităţii

Liderii PDL şi-au mutat şedinţa de conducere la guvern. Mai mulţi democrat-liberali se opun creşterii fiscalităţii

Liderii PDL şi-au mutat şedinţa de conducere la guvern. Mai mulţi democrat-liberali se opun creşterii fiscalităţii
25 Iun 2010   •   16:58

Liderii PDL care sosiseră la sediul partidului din Walter Mărăcineanu pentru şedinţa Biroului Permanent au plecat după un sfert de oră, arătând că merg la Palatul Victoria. Potrivit unor surse democrat-liberale, ideea majorării taxelor şi impozitelo,r vehiculată de membrii de partid din guvern după declararea ca neconstituţională a reducerii pensiilor, nu este îmbrăţişată de toţi liderii de partid. Valeriu Stoica şi alţi colegi care provin mai ales din zona foştilor peledişti s-au opus creşterii TVA şi cotei unice, avertizând asupra pericolului care-l reprezintă pentru economie şi investitori implementarea unor asemenea soluţii.

PDL anunţase iniţial, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederi din legile privind măsurile de austeritate, că o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al partidului va avea loc la ora 13.00. Ulterior, PDL a amânat şedinţa pentru ora 16.00

La ora respectivă, la sediul partidului sosiseră Mihai Şeitan, Vasile Blaga, Daniel Funeriu, Raluca Turcan, Gheorghe Albu. După aproximativ un sfert de oră, aceştia au părăsit sediul partidului, unii dintre ei spunând că merg la Palatul Victoria, dar şi că şedinţa BPN se va ţine în această seară. Potrivit lui Vasile Blaga, vineri seară va avea loc o şedinţă de Guvern, urmată de o şedinţă a coaliţiei.

Totuşi, discuţiile iniţiale care au avut loc la Palatul Victoria între liderii PDL imediat după decizia CCR au dovedit că există divergenţe şi în sânul conducerii acestui partid. Vicepreşedintele PDL, Valeriu Stoica şi alţi colegi s-au opus creşterii fiscalităţii ca măsură alternativă ca soluţie pentru menţinerea echilibrului bugetar.

"În ceea ce mă priveşte, am susţinut şi susţin în continuare că orice soluţii de creştere a fiscalităţii vor genera dificultăţi foarte mari în economie. Practic, creşterea fiscalităţii va prelungi criza economică pe termen nedeterminat şi va împiedica relansarea economică", a precizat Valeriu Stoica după şedinţa respectivă.

El a menţionat că Guvernul trebuie să găsească variante de menţinere a deficitului bugetar la nivelul negociat cu FMI, fără creşteri de fiscalitate. "Rămâne de văzut dacă Ministerul Finanţelor va oferi aceste soluţii", a mai spus Stoica.

Întrebat dacă la întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost şi alţi reprezentanţi ai PDL care au fost împotriva creşterii fiscalităţii, Stoica a precizat: "Nu am fost singurul".

Antena3.ro

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close