Antena 3 CNN Politică Liderii partidelor de la Putere vor merge la consultările cu Băsescu. Opoziţia decide luni

Liderii partidelor de la Putere vor merge la consultările cu Băsescu. Opoziţia decide luni

Liderii partidelor de la Putere vor merge la consultările cu Băsescu. Opoziţia decide luni
Foto: Intact Images
09 Dec 2010   •   15:19

Liderii formaţiunilor politice aflate în arcul guvernamental şi-au anunţat prezenţa la consultările convocate pentru luni de preşedintele Traian Băsescu. O parte din reprezentanţii partidelor din Opoziţie au anunţat în schimb că nu vor lua parte nici de această dată la consultările preşedintelui.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, joi, pentru Mediafax, că formaţiunea sa îşi menţine decizia de a nu participa la consultările iniţiate de şeful statului.

"Ne menţinem decizia de a nu participa la astfel de consultări, întrucât, în primul rând, sunt strict de imagine, în al doilea rând - Traian Băsescu şi-a pierdut rolul de mediator, dacă l-a avut vreodată, fiind doar preşedinte de partid - şi în al treilea rând pentru că, prin aceste consultări, preşedintele încearcă să legitimeze un grup de traseişti politici cu care nu avem ce să discutăm", a spus Mihai Voicu.

PC şi PSD decid luni dacă participă

Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat pentru Agepres că decizia de participare la consultările de la Cotroceni va fi luată, luni, în şedinţa Biroului Executiv Central al formaţiunii. Constantin a adăugat că temele de discuţie propuse de preşedintele Traian Băsescu sunt extrem de importante, însă pot fi discutate "numai într-o democraţie care ar funcţiona pe principii de normalitate".

Acelaşi lucru îl va face şi PSD. Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Radu Moldovan, a anunţat că social-democraţii vor decide la şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni dacă vor participa sau nu la consultările cu şeful statului.

Videanu: Categoric mergem

Liderii partidelor aflate la guvernare au anunţat că vor participa la consultări. Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, joi, pentru aceeaşi sursă, că reprezentanţii PDL "categoric" vor merge la întâlnirile de la Cotroceni.

La rândul său, vicepremierul şi preşedintele UDMR Marko Bela a anunţat că reprezentanţii Uniunii vor participa la consultări. Liderul maghiarilor a calificat drept "utile" astfel de discuţii.

Şi Varujan Pambuccian şi-a anunţat prezenţa. Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale a declarat că grupul pe care îl reprezintă va participa la consultările iniţiate de şeful statului, precizând că una dintre temele propuse reprezintă subiectul său preferat.

×
Subiecte în articol: partide consultari Palatul Cotroceni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close