Schimbarea liderilor de filiale care nu obţin performanţe la alegeri este o procedură obişnuită a partidelor politice, consideră unii lideri ai PDL. Oficial, conducerea PDL susţine că astăzi în cadrul Colegiului Director nu s-a pus tranşant problema mazilirii liderilor de filiale care vor obţine rezultate slabe la alegerile din 7 iunie. Neoficial, toată lumea prezentă a înţeles mesajul de la centru. Filialele trebuie să tureze motoarele în cea de-a doua parte a campaniei pentru a mobilize electoratul la vot şi a adduce nehotărâţii la urne. Cine nu va reuşi acest lucru va împărtăşi soarta mai puţin fericită a unor lideri de organizaţi judeţene debarcaţi din funcţii după alegerile din toamnă unde s-au remarcat prin scoruri mult sub media partidului. primii vizaţi sunt liderii de Călăraşi şi Brărila care au fost deja mustraţi astăzi pentru că nu au organizat o campanie de informare eficientă pentru a duce oamenii la vot.
Anastase, despre posibilele sancţiuni:Nu e nimic nou sub soarePreşedintele Camerei Deputaţilor, democrat-liberala Roberta Anastase a considerat drept normal avertismentul cu mazilirea din funcţii adresat de secretarul general al partidului, Vasile Blaga către şefii de organizaţii judeţene în cazul în care nu vor obţine la alegerile pentru Parlamentul European cel puţin scorul de la parlamentare.
?Întotdeauna performanţa a fost criteriul de bază al PDL. Nu e nimic nou sub soare. Aşa s-a întâmplat la fiecarer alegeri. Cei care nu făcut performanţă la alegeri au plecat din funcţii? a explicat Anastase.
Mai diplomat, purtătorul de cunt al PDl, vicepreşedintel Gheorghe Flutur susţine că astăzi în cadrul Colegiului Director al partidului nu s-a pus concret problema schimbărilor conducerilor unor filiale deoarece în prezent evoluţia în teritoriu este în ansamblu mulţumitoare.
?Nu s-a discutat în aceşti termeni. Acolo unde s-ar putea mai bine sigur că trebuie luate măsuri. Oamenii s-au mişcat foarte bine în acest weekend? a precizat Fluture refeerindu-se la recentele acţiuni de campanie electorală din Moldova.
Primele avertismente, lansate deja spre filialeFlutur nu exclude însă posibilitatea sancţionării filialelor cu rezultate slabe. ?În primul rând nu e ceva nou. PDL a făcut analize legate de performanţă şi la ultimele alegeri. Am schimbat conducerea câtorva filiale unde rezultatele au fost sub aşteptări. Astăzi am pus problema constructive. Avem încredere în oamenii noştri că au înţeles mesajul că trebuie să obţină un rezultat mai bun decât în toamnă? a mai spus vicepreşedintele PDL.
Potrivit unor surse democrat-liberale, în cadrul Colegiului Director lărgit al PDL liderii de la centru le-au cerut oamenilor din teritoriu să transmită mai bine masajul politic către electorat. Au fost exprimate nemulţumuri îndeobşte faţă de modul, încă deficitar în care se fac cunoscute realizările Guvernului şi ale premierului Emil Boc, dar şi conţinutul programului electoral al PDL. Conducerea partidului a comunicat şefilor de filiale că doresc o participare cât mai mare a populaţiei la urne şi că acest criteriu va conta în evaluările interne ce vor fi elaborate după alegerile europarlamentare. ?Cu alte cuvinte cine nu va aduce voturi zboară!? susţin sursele citate.
Dealtfel, primele avertismente clare în acest sens au fost lansate către filialele Călăraşi şi Brăila, învinuite de ineficienţă în campania de informare a partidului. Conducerea PSD a cerut celor două organizaţii să-şi intensifice eforturile pentru a aduce oamenii la vot.
Primarul, agent electoralActiviştilor PDL li s-a mai pus în vedere să-şi intensifice campania în ultimele două săptămâni rămase. Pentru a insera mai bine mesajul partidului, liderii PDL au cerut propriilor primari să se implice logistic şi prin propria prezenţă în susţinerea şi mărirea vizibilităţii eurocandidaţilor partiodului la nmivel local. Astfel, edilii PDL vor trebui să se asigure că liderii şi candidaţii partidului vor avea cui să vorbească atunci când periplul electoral îi va aduce pe aceştia în urbea sa.
Potrivit surselor citate vor fi intensificate efortruile de campanie în special în mediul rural prin campanii din poartă în poartă şi cheltuieli mai mari pe afişe şi bennere electorale.
?Dorim o participare cât mai bună a populaţiei la vot, dar pentru asta oamenii trebuie informaţi de aceste alegeri europarlamentare şi rolul unei campanii electorale este să oragnizeze cât mai multe dezbateri pentru a aduce oamenii la vot? a sintetizat Flutur pe scurt acţiunea de urmat.
Liderii PDL din teritoriu au fost chemaţi astăzi la raport în cadrul Colegiului Director lărgit al partidului pentru a da socoteală asupra achitării sarcinilor impuse la începutul campaniei electorale pentru europarlamentare. Liderii democrat-liberali din teritoriu trebuie să obţină la alegerile din iunie cel puţin acelaşi scor electoral ca media de la parlamentarele din toamna trecută pentru a avea siguranţa păstrării funcţiilor de conducere locale
Marius Vulpe, Antena3.ro