Antena 3 CNN Politică Lider PSD, despre viitoarele modificări penale ale codurilor: „Vor fi dezbătute în Parlament şi vor fi explicate în mod clar”

Lider PSD, despre viitoarele modificări penale ale codurilor: „Vor fi dezbătute în Parlament şi vor fi explicate în mod clar”

1 minut de citit Publicat la 18:46 21 Feb 2017 Modificat la 18:46 21 Feb 2017
o_1b9gp1u8n4tocqb1cm11j541o9k8.jpg
Foto: Facebook

Deputatul PSD Marius Iancu susţine că modificările articolelor din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care au fost declarate neconstituţionale vor fi dezbătute în Parlament şi vor fi explicate în mod clar pentru a se evita "orice manipulare".

"Vor exista explicaţii, comunicări clare în toate mediile. Este datoria noastră să facem legi clare, este datoria noastră să ascultăm vocea cetăţenilor, este datoria noastră să respectăm drepturile omului şi să combatem abuzurile de orice fel.", a comentat marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Marius Iancu.

El consideră că OUG 13 a fost "o idee bună, transformată în scânteia care a aprins focul".

"Ordonanţa 13, o idee bună, transformată în scânteia care a aprins focul, a fost respinsă de Camera Deputaţilor. Am dat un vot de respingere pentru ea şi am aprobat Ordonanţa 14 prin care Guvernul a abrogat Ordonanţa 13. Consider că această ordonanţă controversată a fost o intenţie bună a Executivului de a reglementa unele articole din Codul Penal, declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională a României", a comentat Marius Iancu.

Iancu afirmă că "sunt anumite probleme" în legătură cu acuzaţia de abuz în serviciu şi cu definirea abuzului în serviciu.

"Este evident că în legatură cu acuzaţia de 'abuz în serviciu' care a scos pe uşa DNA foarte mulţi politicieni în cătuşe sunt anumite probleme. Altfel, Comisia de la Veneţia nu ar fi considerat că "nu respectă principiul previzibilităţii şi acurateţii juridice şi că 'este vulnerabilă la manevre politice abuzive. Orice funcţionar din ţară ştie că o greşeala cât de mică, inerentă în activitatea sa, îi poate aduce o acuzaţie şi poate o condamnare pentru 'abuz în serviciu'. Aşa că este normal să existe o definiţie clară a abuzului în serviciu, dar şi reglementarea articolelor neconstituţionale din legile penale.Ordonanţei 13 i-a lipsit dezbaterea. Nu au existat explicaţii, nu a existat comunicare pe acest subiect. Cum trăim în secolul comunicării şi suntem conectaţi în permanenţă la un mijloc de comunicare, orice interpretare eronată sau orice manipulare poate fi scânteia care aprinde focul. Iar odată aprins, nu se mai poate face nimic", a afirmat deputatul PSD.

×
x close