Antena 3 CNN Politică Parlamentarii AUR vor să întrerupă ședința comună a senatorilor și deputaților

Parlamentarii AUR vor să întrerupă ședința comună a senatorilor și deputaților

Senatorii și deputații noștri sărbătoresc în aceste momente, într-o ședința comună, 25 de ani de parteneriat strategic cu Statele unite ale Americii. Parlamentarii AUR vor să întrerupă ședința şi au adus 2 milioane de semnături strânse de la românii care vor demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Parlamentarii AUR vor să întrerupă ședința comună a senatorilor și deputaților
de Mădălina Mihalache    |    28 Iun 2022   •   12:20

Demersul AUR nu are însă niciun efect juridic. Ar trebui ca Parlamentul să voteze suspendarea președintelui, judecătorii CCR să fie de acord cu demersul, iar apoi, în 30 de zile, să fie organizat un referendum pentru demitere.  

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat și bilanţul campaniei pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Anunţul liderului de partid vine în contextul în care se apropie încheierea sesiunii parlamentare. George Simion a mai precizat că demersul lor s-a bucurat de susţinere în rândul românilor şi că formaţiunea pe care o conduce nu va lua pauză în această vară. Alături demarează un nou proiect numit ”AUR te aude”.  

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui S.U.A., Bill Clinton. Vizita preşedintelui Clinton a fost urmată de un schimb de scrisori între miniștrii de externe ai celor două state. Ulterior schimbului de scrisori, asistentul pentru afaceri europene şi canadiene al secretarului de stat al SUA a efectuat o vizită la Bucureşti, în octombrie 1997, ocazie cu care au fost stabilite domeniile de interes ale parteneriatului. 

De la lansarea sa, parteneriatul strategic a reprezentat un reper esențial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative. 

×
Subiecte în articol: aur George Simion Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close