Antena 3 CNN Politică Liberalii au contestat la CCR ordonanţa de numire a preşedintelui Senatului ca vicepreşedinte CSAT

Liberalii au contestat la CCR ordonanţa de numire a preşedintelui Senatului ca vicepreşedinte CSAT

Liberalii au contestat la CCR ordonanţa de numire a preşedintelui Senatului ca vicepreşedinte CSAT
12 Mai 2009   •   12:26

Liberalii au depus la Curtea Constituţională contestaţia împotriva OUG 224 prin care preşedintele Senatului , Mircea Geoană a devenit vicepreşedinte al CSAT. Potrivit deputatului PNL, George Scutaru, contestaţia a fost semnată de 64 de deputaţi. Liberalii au calificat ordonanţa drept aberantă, deoarece "este dată doar pentru a da satisfacţii unei persoane, domnului Mircea Geoană?.

"Am depus astăzi (marţi - n.r.) contestaţia la Curtea Constituţională împotriva OUG CSAT. Contestaţia a fost semnată de 64 de deputaţi", a precizat Scutaru.

Liberalii au criticat actul normativ ca fiind "aberant" de vreme ce "este dată doar pentru a da satisfacţii unei persoane, domnului Mircea Geoană".

Sesizarea PNL se referă în principal la încălcarea articolului 1 din Constituţie, privind principiul separaţiei puterilor în stat, dar şi la încalcarea prevederilor articolelor 71 şi 115 din Legea fundamentală.

"Ne referim în principal la trei articole din Constitituţie încălcate grav de prevederile OUG. Ne referim la art. 1 alineatul 4 din Constituţia României care enunţă principiul separaţiei şi echilibrului între cele trei puteri în stat. Noi considerăm că acest articol e încălcat grav prin faptul că un reprezentant al puterii legislative devine membru într-un organ al puterii executive. Cadrul constituţional stabileşte natura juridică a CSAT ? o autoritate a administraţiei publice centrale, autonomă faţă de Guvern, prezidată de preşedintele României şi supusă controlului Parlamentului", a explicat liberalul Tudor Chiuariu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close