Antena 3 CNN Politică Liberalii ameninţă că vor vota împotriva bugetului, dacă nu le sunt acceptate amendamentele

Liberalii ameninţă că vor vota împotriva bugetului, dacă nu le sunt acceptate amendamentele

Liberalii ameninţă că vor vota împotriva bugetului, dacă nu le sunt acceptate amendamentele
05 Ian 2010   •   09:25

Bugetul a născut deja dispute între partide. PNL ameninţă că nu va da un vot favorabil, dacă actuala majoritate parlamentară nu acceptă amendamentele propuse de liberali. Şi social-democraţii sunt nemulţumiţi de modul în care a fost construit proiectul bugetului de stat, în timp ce PD-L speră într-o adoptare cât mai rapidă în Parlament.

Liberalii au anunţat că vor vota împotriva bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe 2010. Conducerea partidului condiţionează votul favorabil de amendamentele liberalilor care vizează în special politica fiscală.

Liberalii cer eliminarea impozitului forfetar, calcularea punctului de pensie la 45% din salariul mediu şi acordarea a 6% din PIB pentru Educaţie. Printre amendamentele liberalilor se numără şi alocarea a 4% din PIB pentru Sănătate, minimum 2% pentru Apărare şi 1% pentru Cercetare.

Democrat-liberalii sunt convinşi totuşi că bugetul va trece rapid de Parlament. Parlamentarii PDL pot depune amendamente, până pe data de 7 ianuarie, dar trebuie să arate de unde vin banii.

La construcţia bugetului pe 2010 s-a pornit de la indicatorii economici negociaţi cu organismele internaţionale. Cota unică de impozitare a fost menţinută la 16%, TVA la 19%, inflaţia este prognozată la 3,7%, iar creşterea economică avută în vedere este de 1,3% din PIB. De asemenea, se estimează că rata şomajului nu va depăşi 7,3%, echivalent cu un număr de 645.000 persoane.

Antena 3


×
Subiecte în articol: buget PNL PSD amendamente
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close