Antena 3 CNN Politică Lia Olguța Vasilescu este aprigă la mânie și și-ar putea doborî, la propriu, adversarii politici. Detalii neștiute despre deputata PSD

Lia Olguța Vasilescu este aprigă la mânie și și-ar putea doborî, la propriu, adversarii politici. Detalii neștiute despre deputata PSD

Deputata PSD Lia Olguța Vasilescu are o influență politică impresionantă. Ea a fost la un pas să ajungă premier și președintele PSD, însă arestarea lui Liviu Dragnea i-a dat planurile peste cap. Cu toate acestea, se poate lăuda cu portofoliu de ministru al Muncii și Justiției, în guvernul Dăncilă.

Lia Olguța Vasilescu este aprigă la mânie și și-ar putea doborî, la propriu, adversarii politici. Detalii neștiute despre deputata PSD
de Cristina Tudorache    |    27 Iul 2020   •   22:30

Lia Olguța Vasilescu și-a început cariera politică la 16 ani, în 1991, în Partidul România Mare condus de Corneliu Vadim Tudor.

Lia Olguța Vasilescu și-a început cariera politică la 16 ani

La doar 19 ani, Lia Olguța Vasilescu ajungea preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare Dolj. În 1997, imediat după ce a terminat Facultatea de Litere și Istorie din Craiova, specializarea româno-italiană, Olguța s-a angajat în presă, iar doi ani mai târziu a ajuns redactor-șef al respectivei publicații. În 2000 a renunțat la jurnalism, iar un an mai târziu s-a înscris la Colegiul Național de Apărare. 

Din 2000 până în 2004, a fost purtător de cuvânt PRM. În anul 2000, a obţinut primul mandat de parlamentar, fiind deputat de Dolj până în 2008. În 2007, Mircea Geoană, pe atunci președinte al PSD, a făcut anunțul care l-a cutremurat pe Vadim: Lia Olguța Vasilescu părăsește PRM pentru PSD. 

Lia Olguţa Vasilescu era nemulţumită că nu primise o funcţie serioasă de conducere în PRM și a ales să plece la PSD. Protejata de până atunci a lui Vadim i-a dezlănțuit furia liderului care a jignit-o cu apelative greu de reprodus. Printre altele, Vadim a numit-o ”licheaua săptămânii, cu o ambiție bolnavă”

Lia Olguța Vasilescu este aprigă la mânie și și-ar putea doborî, la propriu, adversarii politici. Detalii neștiute despre deputata PSD

Lia Olguța Vasilescu este aprigă la mânie pentru că nu se teme de adversarii politici. I-ar putea doborî, la propriu, în câteva secunde pentru că are centura neagră doi dani, face arte marțiale de peste 20 de ani și este specialistă în stilul Shotokan-Fudokan. “Fac karate pentru mine, dar și pentru a fi pregatită să înfrunt neprevăzutul”, a declarat, zâmbind, social-democrata atunci când a fost întrebată de ce se antrenează atât de mult.

Lia Olguța Vasilescu este căsătorită cu Claudiu Manda, care a devenit recent europarlamentar PSD. Din prima căsătorie, cu jurnalistul Ovidiu Wlassopol are un copil.
 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu PSD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Haos pe Aeroportul Otopeni: Sunt întârzieri la mai multe curse
x close