Antena 3 CNN Politică Legea votului uninominal ajunge la Senat incompletă

Legea votului uninominal ajunge la Senat incompletă

Legea votului uninominal ajunge la Senat incompletă
16 Oct 2007   •   17:47

Votul uninominal este gata să intre în circuitul parlamentar. După luni de dezbateri aprinse ori de amânări, proiectul de lege a trecut de comisia de cod electoral şi ajunge la Senat, incomplet. Preşedintele Comisiei de elaborare a codului electoral, Mihai Voicu, a declarat, că s-a renunţat la o soluţie care bloca avansarea legii către Senat, şi anume introducerea în corpul legii a desenării colegiilor uninominale. Referindu-se la termenul-limită dat de preşedintele României pentru adoptarea proiectului, Voicu a spus că nu se poate raporta la un astfel de calendar.

Deputatul PSD, Ioan Bivolaru a precizat că, prin aprobarea unui proiect de lege venit din afara Parlamentului şi nu a celui propus de social-democraţi, comisia de elaborare a codului electoral nu a făcut altceva decât să îşi compromită imaginea.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru a declarat, la finalul şedinţei Biroul Permanent, că forul superior a luat act de scrisoarea trimisă de preşedintele Traian Băsescu privind votul uninominal şi a constatat că tonul pe care şeful statului l-a folosit în mesaj "nu este neapărat cel mai adecvat".

Adoptarea proiectului vine a doua zi după ce preşedintele Traian Băsescu a dat un ultimatum Parlamentului. Dacă proiectul nu ar fi fost adoptat până luni, şeful statului avertiza că va convoca referendum.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close