Antena 3 CNN Politică Legea Educaţiei, adoptată de Camera Deputaţilor

Legea Educaţiei, adoptată de Camera Deputaţilor

Legea Educaţiei, adoptată de Camera Deputaţilor
19 Mai 2010   •   18:50

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul Legii Educaţiei. Potrivit Mediafax, acesta a trecut cu 181 de voturi "pentru" şi 95 de voturi "împotrivă".

Şedinţa de miercuri a Camerei a avut câteva momente tensionate. Parlamentarii Opoziţiei au părăsit sala în timpul votului la articolul 37 din Legea Educaţiei, nemulţumiţi că amendamentul lor prin care propuneau ca Istoria şi Geografia să fie predate în limba română elevilor minorităţilor naţionale a fost respins de plen. Primii care au făcut acest pas au fost liberalii, urmaţi la câteva minute de către deputaţii social-democraţi. Nu însă fără a provoca un adevărat scandal de la tribună pe tema întinării valorilor naţiunii române de către parlamentarii Puterii.

Disputele au fost declanşate de votul pe articolul din Legea Educaţiei care prevede că în învăţământul în limbile minorităţilor se studiază în limba maternă toate disciplinele, cu excepţia Limbii şi literaturii române. Timp de câteva zeci de minute, parlamentarii Puterii s-au contrat miercuri dimineaţă cu cei ai Opoziţiei pe tema predării geografiei şi istoriei în învăţământul preuniversitar în limbile minorităţilor naţionale.

Într-un final, deputaţii au votat, în lipsa colegilor de la PNL, articolul 37, respingând varianta comisiei. Doar disciplina Limba şi literatura română nu va fi studiată în limba maternă de către minorităţile naţionale.

În absenţa deputaţilor liberali şi social-democraţi, parlamentarii majorităţii guvernamentale au profitat de prilej şi au trecut în regim fulger peste 28 de articole din Legea Educaţiei în forma dorită de Guvern.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close