Antena 3 CNN Politică Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, adoptată în Senat

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, adoptată în Senat

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, adoptată în Senat
06 Ian 2010   •   10:40

Legea de abilitare a Guvernului Boc cu dreptul de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare a fost adoptată miercuri de către senatori cu 60 de voturi pentru, 33 împotrivă şi 4 abţineri. În aceste condiţii, Executivul ar putea decide în această vacanţă parlamentară adoptarea prin ordonanţă a deciziei de înlocuire a impozitului minim, aplicabil tuturor firmelor, cu un impozit forfetar, impus în anumite domenii. După Senat, actul normativ urmează să treacă şi prin Camera Deputaţilor.

Prezent la dezbateri, premierul Emil Boc a declarat că susţine varianta Legii de abilitare modificată în Comisia juridică, el punând accentul pe introducerea unui amendament privind reglementarea în ceea ce priveşte ajutoarele de stat acordate producătorilor agricoli începând cu anul 2010.

Guvernul Boc va putea emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare în şase domenii: finanţe publice şi economie, justiţie, sănătate, transporturi, mediu şi agricultura.

Executivul va putea emite ordonanţe pentru sprijinirea activităţilor în domeniul agricol prin ajutoare de stat acordate în anul 2010, care să susţină creşterea producţiei agricole, pentru scăderea şomajului în zona rurală şi pentru asigurarea securităţii alimentare a populaţiei.

Actul normativ mai stabileşte ca ordonanţele emise de Guvern în perioada vacanţei parlamentare să fie înaintate spre aprobare Parlamentului până la reluarea lucrărilor legislativului în prima sesiune ordinară a anului 2010.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close