Antena 3 CNN Politică Lege nouă în România: Partidele vor primi banii de la stat doar dacă listele electorale includ 30% femei. Reacţia ministrului Justiţiei

Lege nouă în România: Partidele vor primi banii de la stat doar dacă listele electorale includ 30% femei. Reacţia ministrului Justiţiei

alina gorghiu
Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu
de Claudia Popovici    |    10 Sep 2024   •   19:25

Senatul României a adoptat, marţi, inițiativa legislativă prin care partidele vor primi integral banii din subvenția de la stat doar dacă pe listele pentru alegerile locale și parlamentare sunt cel puțin 30% femei, anunță ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea si completarea art. 18 din Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale (L298/2024) 

Legea este la Camera Deputaților pentru votul final.

„Spun deja de ani de zile: cu cât mai multe femei în politică, cu atât mai bine. Din păcate, suntem pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește cotele de gen.

Egalitatea de șanse e condiție inclusiv pentru aderarea României la OCDE.

Femeile reprezintă 52% din populația țării, dar prezența lor în politică rămâne slabă. Știți ce înseamnă asta? 

Politicile publice sunt făcute, în mare parte, fără experiența femeilor. Domenii precum sănătatea, educația sau justiția au nevoie de perspectiva femeilor!

Fac un apel la toți colegii din Camera Deputaților să încurajeze cu fapte concrete participarea femeilor în viața politică și să dea un vot pozitiv acestui proiect de lege", a transmis ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, în cadrul unui comunicat de presă. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close