Antena 3 CNN Politică Legăturile dintre George Simion și pro-rușii de la Chișinău. Șeful poliției din Moldova: E „avocatul” lui Șor în online

Legăturile dintre George Simion și pro-rușii de la Chișinău. Șeful poliției din Moldova: E „avocatul” lui Șor în online

simion costiuc
Geogre Simion și Vasile Costiuc, după ce au semnat un protocol de colaborare. Foto: Facebook
de Robert Kiss    |    17 Oct 2024   •   16:31

Șeful poliției din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, că există legături între liderul AUR George Simion și politicieni pro-ruși de la Chișinău. Acesta a vorbit, fără să îl numească, despre Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”. Costiuc și Simion au semnat un protocol de colaborare, la București, la finalul lunii septembrie.

„Noi vedem în ultima perioadă aliații AUR-ului, cei care sunt aici (n.red. în Republica Moldova), chiar și de curând care au aderat lui Simion la București, sunt cei mai mari apărători ai lui Șor. Chiar de curând a apărut un interviu live cu unul dintre ei. Ei îi apără pe cei care sunt parte a investigațiilor făcute de noi, anume cei din organizațiile criminale ale lui Șor. E „avocatul” din mediul online al acestora. Atât timp cât tu ai promovat valorile europene și acum susții că ești împotriva referendumului, se vede că nu joci un rol nici pro-România, nici pro-UE, deci este o chestie vădită (pro-Rusia)”, a delcarat Cernăuțeanu.

Pe 22 septembrie, Vasile Costiuc a semnat cu Geroge Simion un protocol de colaborare, la București, între AUR și Partidul „Democrația Acasă”. 

„Noi cu George ne cunoaștem din 2008, sunt 16 ani. George este unicul politician care vorbește deschis despre unire. Noi vorbim despre integrare europeană prin reunire, cel mai scurt drum. N-am ascuns acest lucru niciodată. (…) Știu că deranjează foarte multă lume asocierea noastră cu AUR și George Simion, dar asta-i problema lor”, spunea la momentul respectiv Costiuc.

În Republica Moldova, Costiuc promovează temele favorite ale Moscovei și se opune referendumului care ar putea garanta prin Constituție parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, șeful poliției din Moldova a vorbit și despre momentul protestului organizat de AUR în primăvară, la București, atunci când a avut loc Summitul PPE. La momentul respectiv, microbuze cu moldoveni au intrat în România. Aceștia erau provocatori plătiți care au ajuns la protestul AUR. O parte dintre ei au fost opriți înainte de a trece granița.

„Organizau de aici de la noi, primeau bani ca să participe la proteste”, mai spune Cernăuțeanu. 

×
Parteneri
x close