Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, membru-fondator al Fundaţiei 'Mişcarea Populară', a declarat, vineri, la Craiova că dacă USL s-ar rupe până la alegerile europarlamentare, România ar avea o criză politică care ar afecta foarte grav economia.
'Doamne fereşte să se rupă USL-ul până la alegerile europarlamentare! Vorbesc foarte serios. Şi am mai spus-o: ar fi grav pentru România să avem o criză politică, pentru că asta ar însemna ruperea USL-ului. Nu ar fi o criză politică de proporţiile celei din vara anului 2012, dar cu siguranţa ar fi o criză politică care ar afecta economia României şi eu mă rog la Dumnezeu să rămână împreună până în 2016 sau măcar până când vremurile vor fi suficient de bune din punct de vedere economic încât să permită să se facă şi jocuri din astea politicianiste', a spus Lăzăroiu, conform Agerpres.
Întrebat dacă în opinia sa există premisa ruperii USL, Lăzăroiu a spus că nu crede că acest lucru se va întâmpla în perioada următoare. 'Înţeleg că PSD-iştii nu sunt foarte fericiţi ca la alegerile prezidenţiale să susţină candidatul altui partid. Vorbesc de PSD-işti nu de domnul Ponta care vrea să-l susţină pe domnul Antonescu, pentru că numai pe el l-am auzit', a comentat Lăzăroiu.
La rândul său, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei 'Mişcarea Populară', a afirmat că în acest moment în politica românească există foarte puţini oameni de calitate 'recuperabili'. 'Există foarte puţini oameni de calitate în politică recuperabili şi cei mai mulţi dintre ei nu au reuşit să ajungă spre vârf. Cred că Parlamentul actual este unul dintre cele mai proaste calitativ din Europa şi cu siguranţă cel mai prost pe care l-a avut România', a spus Preda despre actuala clasă politică Românească.
Potrivit preşedintelui Fundaţiei 'Mişcarea Populară', clasa politică lucrează doar în interesul propriu, nu în interesul ţării şi trebuie înlocuită, iar partidele - desfiinţate 'În 1989, la Revoluţie, a fost înlăturat un om şi, chipurile, a fost desfiinţat un partid. În realitate nu a fost desfiinţată acea clasă politică, acea cultură politică. Cultura politică a administraţiei comuniste încă rezistă şi a fost replicată prin cei care au socializat în aceleaşi metode. De aceea dacă s-ar putea ar trebui desfiinţate partidele politice de la noi şi ar trebui luat de la zero. De altfel, asta vrem să facem noi: să propunem alţi lideri politici care să constituite viitoarea clasă politică a României', a mai afirmat Marian Preda.