Antena 3 CNN Politică Lansarea serviciilor 3G şi repararea vagoanelor de marfă, printre meritele Guvernului

Lansarea serviciilor 3G şi repararea vagoanelor de marfă, printre meritele Guvernului

Lansarea serviciilor 3G şi repararea vagoanelor de marfă, printre meritele Guvernului
17 Sep 2008   •   17:29

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a prezentat, miercuri, un raport al guvernării dintre 2005 şi 2008. Printre rezultatele Executivului, Tăriceanu a menţionat intrarea în Uniunea Europeană, creşterea nivelului de trai din România, aducerea pensiilor "la un nivel decent", majorarea salariului minim brut şi al celui mediu brut. "Nu sunt doar vorbe, laude, aşa cum le place unora să spună, ci sunt realităţi pe care le susţinem cu date şi cifre", a declarat premierul Tăriceanu.

Tăriceanu a catalogat bilanţul ca fiind pozitiv, menţionând că din 930 de angajamente asumate de guvern, 95% au fost rezolvate. Printre acestea rezolvate se numără însă şi unele precum repararea a 167 locomotive şi 6.544 vagoane de marfă. Totodată, la capitolul tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, printre "principalele acţiuni desfăşurate în trei ani de mandat" se numără şi "lansarea serviciilor 3G în România, respectiv de către Vodafone Romania în 2005 şi Orange Romania în 2006".

Citiţi Discursul Primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu la prezentarea Raportului asupra îndeplinirii prevederilor Programului de guvernare, în format PDF

Potrivit Mediafax, guvernul mai aminteşte, în raport, că în 2006 au fost acordate licenţe 3G firmelor RCS&RDS şi Telemobil, iar în 2008 a fost încheiat controlul asupra îndeplinirii obligaţiilor asumate prin licenţele 3G.
La capitolul transporturi, Guvernul precizează în mod distinct că, pe lângă achiziţionarea a 72 de rame automotoare, 232 vagoane călători şi alte 50 vagoane de marfă şi modernizarea a 199 locomotive, 99 vagoane de călători şi 234 vagoane de marfă, au fost reparate 167 de locomotive şi 6.544 vagoane marfă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close