Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă de Parlament, cu 194 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 7 anulate.
Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu, la Antena 3.
Liberalul Mihăiţă Calimente a explicat că moţiunea nu a fost, de fapt, un eşec.
"Moţiunea nu a fost un eşec, a fost semnată de 184 de parlamentari, la mitinguri ştiţi bine de ce am renunţat, pentru că domnul Oprescu a considerat că, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, se pot întâmpla două evenimente distincte. Domnul premier, foarte vehement, a spus că va aduce 10.000 de oameni. Şi dacă noi aducem 10.000, ei aduc 100.000. Decât să se lase cu pumni, am preferat să renunţăm."
De asemenea, Calimente a explicat că o singură moţiune de cenzură a trecut în ultimii 25 de ani, în Parlamentul României.
"Nu a fost un eşec, pentru că din "n" moţiuni de cenzură din ultimii ani, una singură a trecut. În rest, niciuna nu a trecut. Şi au fost depuse moţiuni de toate partidele. Şi colegii noştri de la UDMR, care au votat şi li s-a lăsat să voteze cum vor, au nişte obligaţii faţă de PSD. Nu ne-au trădat, ei şi-au văzut de treburile lor. UDMR a spus foarte clar: sunt de acord cu moţiunea, pentru că foarte multe lucruri de acolo sunt corecte, dar că lasă la latitudinea membrilor lor cum să voteze. Minorităţile, care sunt 18 parlamentari, au încă motive să voteze cu PSD-ul."