Neputinţa judecătorilor din România, reprezentanţi de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, care cer ambasadorilor să trimită reprezentanţi la şedinţa CSM, unde se va vorbi despre SRI, cât de mult merge SRI către influenţarea deciziilor.
Eduard Hellvig a spus că nu se pune problema de aşa ceva şi că tot ce face SRI în raport cu justiţia este să urmărească dacă şi cine are legături dubioase.
Sociologul Marius Pieleanu a explicat că înclină să creadă că magistraţii au dreptate în această poveste.
"Înclin să cred că magistraţii au mai degrabă dreptate. Dar mă gândesc că magistraţii fac parte din a treia putere în stat. Nu ei trebuie să îşi genereze propriile cadre care să nu aibă legătură cu ofiţeri acoperiţi? SRI face ce trebuie să facă, trebuie să aibă antene peste tot. SRI asta face, îmi pare rău că iau partea SRI-ului, dar aşa este."
"Ce ar vrea acum UNJR? <Ionescu şi Popescu sunt ofiţeri acoperiţi şi judecători la Înalta Curte. Luaţi-i!> E o tâmpenie asta. Oricât ar veni ambasada americană şi orice ambasadă. Intrăm în deflaţie toţi, mergem acasă. Cum ar fi ca SRI să îşi publice propria reţea de informatori din justiţie? Doar sistemul de justiţie poate, printr-un filtru extrem de serios. Pentru că în magistratură se intră prin concurs. Şi se pare că este un concurs greu. La concurs intră cei mai buni. Dacă cei mai buni sunt ai SRI-ului, asta e."